„Am fost auziţi şi susţinuţi”. Delegaţia PN a făcut totalurile vizitei în Parlamentul European

08 Februarie 2018 6.398

Delegaţia „Partidului Nostru” a făcut totalurile vizitei la Strasbourg. Despre încălcările sistematice a drepturilor omului şi principiile statului de drept va fi informat Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, precum şi Comisarul Uniunii Europene pentru politica vecinătății și negocierile de extindere, Johannes Hahn.

După cum a declarat vicepreşedintele „Partidului Nostru” Ilian Caşu, în cadrul întîlnirilor cu deputaţii europeni şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu implementarea sistemului mixt al alegerilor parlamentare. Potrivit lui Caşu, deputaţii afirmă că sistemul respectiv va cauza probleme enorme democraţiei din Moldova.

„Ei cred mai mult în fapte şi reforme, decît în declaraţii cu tentă europeană a celor de la Chişinău”, a subliniat Caşu.
„Scopul vizitei noastre a fost atins – a continuat vicepreşedintele „Partidului Nostru” Elena Griţco – am venit aici, în Parlamentul European, ca să fim auziţi, să fie luată o atitudine vizavi de situaţia din Republica Moldova, de încălcarea drepturilor omului şi europarlamentarii ne-au auzit şi ne susţin în ceea ce priveşte încetarea terorii şi persecuţiilor politice în Republica Moldova, pe criterii politice, falsificarea de dosare penale, deschiderea neîntemeiată de dosare penale şi persecutarea membrilor familiilor noastre”.

Griţco a subliniat că vizita la Strasbourg a adus rezultate. În urma întrevederii cu delegaţia „Partidului Nostru”, vicepreşedintele Parlamentului European Dimitrios Papadimoulis i-a asigurat că va îndrepta o interpelare privind încălcările sistematice ale drepturilor omului în Moldova, Înaltului reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, precum şi Comisarului pentru politica vecinătăţii şi negocierile de extindere, Johannes Hahn.

Delegaţia „Partidului Nostru” se află la Strasbourg unde are loc sesiunea plenară a Parlamentului European care va avea loc pînă pe 8 februarie. Vicepreşedinţii formaţiunii intenţionează să desfăşoare un şir de întrevederi cu funcţionarii europeni.