GĂSEȘTE ZECE DIFERENȚE. LA ALEGERILE DIN CHIȘINĂU, SOCIALIȘTII UTILIZEAZĂ TEHNOLOGIILE DE PR, APLICATE LA BĂLȚIÎn turul doi al alegerilor locale din Chișinău, socialiștii utilizează aceleași metode murdare de discreditare a concurentului, pe care le-au folosit în primul tur la Bălți. Afirmațiile au fost făcute de Renato Usatîi, în emisie directă la postul de televiziune RTR Moldova.

26 Octombrie 2019 951

În turul doi al alegerilor locale din Chișinău, socialiștii utilizează aceleași metode murdare de discreditare a concurentului, pe care le-au folosit în primul tur la Bălți. Afirmațiile au fost făcute de Renato Usatîi, în emisie directă la postul de televiziune RTR Moldova.

PSRM a dus o luptă aprigă cu “Partidul Nostru”, în timpul campaniei electorale la Bălți. Pentru discreditarea lui Renato Usatîi, socialiștii în frunte cu Dodon au folosit cele mai mârșave metode și chiar au atras resurse administrative și presa rusă pentru ponegrirea lui Usatîi. Mass-media rusă publica tot felul de pseudo investigații despre liderul Partidului Nostru, iar localnicii primeau pliante și mesaje electronice anonime cu un conținut compromițător. Despre aceasta, primarul ales al municipiului Bălți, Renato Usatîi, a declarat la emisiunea «Vineri cu Anatolie Golea».

Renato Usatîi a arătat în emisie directă un mesaj trimis pe 17 octombrie la Bălți, după care a demonstrat altul similar, expediat în 25 octombrie chișinăuienilor. Singura diferență este că al doilea răvaș îl discredita pe candidatul la funcția de primar al Capitalei, Andrei Năstase. Ambele se termină cu aceeași întrebare: „Sunteți de acord cu mine?”

Usatîi a subliniat că socialiștii neagă implicarea lor în acest caz la Bălți, motivând că în alegerile de acolo erau antrenați încă 11 candidați.

«În Chișinău sunt însă doar doi. Unul din partea socialiștilor, iar celălalt, din partea blocului ACUM», — a subliniat Renato Usatîi, care consideră că alianța PSRM-ACUM nu va rezista mult inclusiv din cauza comportamentului socialiștilor în raport cu celălalt candidat în turul doi al alegerilor locale.

«Ceea ce fac ei este o tragicomedie. E ca în bancul cela în care soția sună soțul și îi spune: „Iubitule, vino mai repede. Copii tăi îi bat pe ai mei, iar degrabă îi vor ataca pe ai noștri“.

Potrivit liderului Partidului Nostru, în această „căsătorie a unei girafe cu o antilopă” doar PAS și Maia Sandu au un comportament decent. Sandu nu încearcă să cumpere deputați și într-adevăr depune eforturi pentru a obține un procuror independent.

«Dodon moare, când aude de așa ceva. Asta nu-i place nici lui Năstase. Maia Sandu este singura care nu încalcă regulile de joc», — a subliniat Usatîi.

Liderul Partidului Nostru este convins că anul viitor vom avea alegeri parlamentare anticipate.