Impertinența regimului: judecătorul, suspecatat că ar intra în cîrdășie cu procuroror, va continua să examineze cazul lui Usatîi

06 Decembrie 2016 766

Judecătoria Rîșcani a respins cererea avocaților lui Renato Usatîi, privind recuzarea judecătorului Aureliu Postică, care a fost suspectat că ar intra în cîrdășie cu procurorul Vitalie Busioc, care examinează dosarul fabricat împotriva liderului ”Partidului Nostru”.

 

Ședința de judecată a avut loc marți.

”Noi considerăm că el a manifestat parțialitate în cadrul examinării acestui dosar”, a declarat avocatul Ion Cerga.

Totodată, potrivit avocatului Anatol Istrate, că un alt motiv de recuzare a servit faptul că judecătorul Postică la admis în proces pe procurorul Busuioc, care nu a avut dreptul să reprezinte interesele Procuraturii generale, fără delegație din partea procurorului general.

”Prin urmare, noi am solicitat atunci ca procurorul să prezinte împuternicirile, însă d-nul Postică a negat alegațiile noastre și l-a admis pe în proces”, a declarat Istrate. El a menționat că, în opinia părții apărării, avocații sunt defavorizați în raport cu procurorul.

Anterior avocații lui Renato Usatîi a contestat decizia procurorului general interimar de reluare a dosarului penal împotriva lui Renato Usatîi.