Consiliul Național a anunțat lansarea procesului de modernizare al „Partidului Nostru”

17 Iulie 2019 2.093

La data de 16 iulie 2019 a avut loc ședința Consiliului Național, condusă de președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. A fost discutată situația actuală din țară, aspectul legat de modernizarea și reorganizarea partidului, poziția partidului față de viitoarele alegeri locale cu adoptarea mai multor decizii în acest sens.

Timp de cinci ani, „Partidul Nostru” a trecut printr-o perioadă dificilă de luptă politică. În anul 2014 partidul a fost exclus din alegeri, în anul 2015 a obținut o victorie uluitoare în majoritatea orașelor din Republica Moldova, în anul 2016 guvernarea nu i-au permis lui Renato Usatîi să participe în alegerile prezidențiale prin modificarea limitei de vârstă pentru candidații la funcția de șef al statului. În cadrul algerilor parlamentare din acest an „Partidul Nostru” a obținut un rezultat nesatisfăcător din cauza multiplelor falsificări și absenței liderului formațiunii, Renato Usatîi, în țară.

Reieșind din situația actuală și din cauza schimbărilor politice radicale din Moldova, „Partidul Nostru” anunță calea de reformare și restructurare. Pentru a oferi un impuls suplimentar schimbărilor, pentru a deveni un partid cel mai deschis și transparent din țară, capabil să antreneze oameni noi, cei mai buni reprezentanți ai societății, membrii Consiliului Național au decis unanim să susțină inițiativa lui Renato Usatîi privind demisia tuturor vicepreședinților partidului până la desfășurarea congresului extraordinar al partidului care va avea loc după alegerile locale.

Totodată, Consiliul Național a luat decizia privind participarea „Partidului Nostru” în alegerile locale care vor avea loc pe 20 octombrie 2019. În acest sens, în viitorul apropiat, în toate organizațiile teritoriale a partidului, vor avea loc ședințe la care va participa președintele partidului, Renato Usatîi. Vor fi discutate subiectele cu privire la reformarea mișcării politice, rezolvarea problemei de cadre și nominalizați candidații care vor candida din partea „Partidului Nostru”.

Consiliul Național încurajează cetățenii să se alăture mișcării politice a lui Renato Usatîi și să se alăture „Partidului Nostru”. După căderea regimului Plahotniuc, în Moldova a început o nouă eră. Frica ce a împiedicat activitatea politică trebuie pentru totdeauna să părăsească țara. Doar solidaritatea civică și participarea politică activă vor ajuta „Partidul Nostru” să-și realizeze obiectivele – dezoligarhizarea totală și construirea unei Moldove libere, moderne și prospere.

Puterea e în adevăr!

Comunicat de presă by PNRU on Scribd