La întreprinderile de stat angajații sînt șantajați deschis: ori semnătura pentru Lupu, ori pentru eliberare

25 Octombrie 2016 1.032

Angajații întreprinderii de stat „Moldovagaz” sînt impuși să voteze la alegerile prezidențiale pentru candidatul puterii, liderul formal al Partidului Democrat, Marian Lupu, sub riscul de a fi demiși.

Despre cazurile strigătoare de presiune asupra potențialilor alegători din partea partidului de guvernare s-a vorbit nu o dată, totuși, astăzi a apărut o mărturie nouă a fărădelegii Partidului Democrat, controlat de Plahotniuc. Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare din partea unui angajat al instituției menționate și fotografii cu pentru colectarea informației privind „membrii familiei și rudelor” care votează „pentru Lupu”.

„Stimate Renato. Bună ziua. M-am gîndit mult, dacă să vă scriu sau nu… dar m-am decis. De ce m-am decis? Pentru că aceasta deja este un haos… este anarhie în tot sensul acestui cuvînt. Sînt angajat al uneia dintre cele mai bogate organizații din Moldova. Deja timp de circa o lună, pe noi de impun să semnăm diferite hîrtii în legătură cu alegerile… unde, cum și cine va vota pentru M. I. Lupu. Dar astăzi ne-au mai adus o foaie… această hîrtie a umplut cupa răbdării… nu e indignare… e pur și simplu ȘOC. Pur și simplu ne șantajează. Deja există cazuri cînd oamenii au fost puși în fața faptei: ori semnătura pentru lupu, ori pentru demisie. Ce să facem? Organizația Modovatransgaz. Nu Moldovagaz, ci Moldovatransgaz, sîntem o companie de transport la tranzitarea gazelor în Europa. Anexez o formă necompletată. Dacă veți fi interesat, pot să vă expedie și una completată, cu datele angajaților de la mine de la serviciu. Sîntem disperați…”, se spune în scrisoarea angajatului „Moldovatransgaz”.