“TREBUIE SĂ NE CONSOLIDĂM FORȚELE”. NINA CERETEU A ÎNDEMNAT PRIMARII SĂ SE UNEASCĂ PENTRU A APĂRA INTERESELE ADMINISTRAȚIEI LOCALE

26 Noiembrie 2019 1.494

Primarul orașului Drochia a vorbit la Congresul Autorităților Locale despre barierele de care se ciocnesc primarii și și-a îndemnat colegii să-și unească forțele pentru apărarea intereselor comune.

“Din păcate, în țara noastră nu există școli care să pregătească primari. Noi însă suntem puși în situația de a soluționa probleme din diverse domenii. Da, există Academia pentru Administrare Publică, dar acolo se face teorie, însă noi ne confruntăm cu probleme în practică”, a declarat primarul de Drochia.

Cereteu a atras atenția asupra unei alte probleme semnificative, și anume, că Ministerul Educației acordă privilegii lucrătorilor din Învățământ, pe care Ministerul Finanțelor nu este capabil să le acopere.

“De exemplu, există șapte zile suplimentare la vacanța care se cuvine educatorilor și lucrătorilor de grădinițe, dar pe care nu le putem acoperi. În plus, Ministerul Educației a introdus premii pentru angajații din Educație, pe care noi nu le putem achita. Tot anul am stat cu frica că nu vom putea achita salariile. Se pare că 2020 va fi la fel”, a spus Nina Cereteu.

Cu toate acestea, Cereteu și-a exprima speranța că primarii își vor uni forțele pentru apărarea intereselor comunităților pe care le reprezintă. 

“Trebuie să fim uniți pentru a putea apăra interesele comunităților noastre. Ne unesc aceleași probleme, fie că e vorba de sate, orașe sau municipii. Împreună vom reuși să eliminăm toate impedimentele din calea noastră”, le-a spus Cereteu participanților la întrunire.