Consilier municipal din Bălți, către oamenii lui Plahotniuc: Încetați represiunile și minciunile

11 Ianuarie 2017 986

Oamenii lui Plahotniuc cred că-și pot permite orice și se dedau la tot felul de fărădelegi, dar mai devreme sau mai târziu, când pe numele șefului lor va fi emis un mandat de arest internațional, va veni sfârșitul regimului criminal, a declarat consilierul municipal din Bălți Elena Grițco în cadrul unei conferințe de presă.

Felul în care acționează oamenii oligarhului Plahotniuc se vede și în cazul întreprinderii municipale „Apă-Canal Bălți”, susține consilierul municipal.

„În rezultat spălărilor de bani bugetul companiei a fost lipsit de 18 milioane de lei. Este vorba despre transferuri pe conturile unor firme fantomă. Spre exemplu se încheie contracte cu companiile TehnoTransUnion și Retall Grup, dar sunt trecute codurile IBAN ale unor firme fantomă”, a menționat Elena Grițco.

Ea spune că sunt mai multe exemple de acest fel.

„La fel, auditul intern a demonstrat că contractul cu compania Glorin Inginering a fost încheiat cu un număr mare de încălcări. El a fost semnat de Mahu, care și-a încălcat astfel atribuțiile de serviciu, întrucât nu primise împuternicire de la Consiliul Municipal în acest sens”, a mai spus Grițco.

Consilierul municipal a subliniat faptul că în rezultatul anchetei inspecției financiare s-a demonstrat că de aceste încălcări sunt responsabili șeful Victor Corcodel și contabilul-șef Mariana Bunescu. Pe acest caz au fost depuse mai multe plângeri care au ajuns pe masa lui Eduard Harunjen, protejatul lui Plahotniuc. Iar procuratura a răspuns mai mult decât previzibil – „nu s-au depistat încălcări”.

Ea a condamnat faptul că aflându-se sub protecția lui Plahotniuc, oamenii controlați de oligarh își permit să facă orice ilegalitate.

„Mă adresez oamenilor lui Plahotniuc. Încetați să vă jucați cu focul. Încetați represiunile și speculațiile. Va veni și vremea voastră. Sunt convinsă că echipa din Bălți, în frunte cu Renato Usatîi, își va îndeplini toate obiectivele”, a concluzionat Elena Grițco.