Tinerii activiști ai „Partidului Nostru”: Cerem să ascultați vocea tineretului!

12 August 2016 1.325

De Ziua tineretului, 12 august, activiștii aripei tinere a „Partidului Nostru” au pichetat sediul Ministerului tineretului și sportului.

Modalitatea specifică de a-și sărbători ziua, tinerii au explicat-o simplu: tinerii din Moldova nu au ce sărbători, iar vina pentru aceasta aparține puterii. Și Ministerului de profil, și Guvernului în general, cît și Primăriei capitalei. A fost amintit și Partidul Democrat din Moldova, care controlează acest minister (și chiar întregul Cabinet de miniștri).

Protestatarii au venit la Minister cu o petiție în care reprezentanții tinerilor și comunității sportive din Chișinău au cerut să înceteze imitarea activității, să renunțe la desfășurarea politicii anti-tineret și să atragă atenția la problemele reale ale tinerilor cetățeni ai Moldovei. Cei adunați au votat unanim pentru transmiterea unei petiții ministerului. După aceasta, reprezentanții manifestanților au mers la întîlnirea cu conducerea instituției.

Ministrul nu era la muncă – cum s-a adeverit, el se află la Jocurile Olimpice în îndepărtatul și frumosul oraș Rio de Janeiro. În schimb, adjunctul său a spus tinerilor că protestul este unul neîntemeiat, deoarece… Ministerul a organizat sărbătoarea Ziua tineretului. Petiția a fost înregistrată la secretariat, iar protestatarii așteaptă răspunsul în modul stabilit de lege.

[Descarcă]


„Activitatea Ministerului nu poate fi numită muncă”, a declarat participantul la pichet Alexandru Mocan. „Funcționarii Ministerului, precum și colegii lor din alte ministere, stau în fotoliile lor din piele doar pentru a primi bani – banii tinerilor plătitori de impozite”.

Andrei Slobozeanu: „Mai bine de zece ani în urmă a fost demolat stadionul republican din Chișinău. În locul acestuia a fost promisă deschiderea unui complex sportiv nou. Dar nimeni nu a pus nici măcar o piatră la temelia viitoarei construcții”.

Oleg Timoșenco: „În aceste zile, judocanul nostru Sergiu Toma a obținut o medalie la Rio. Sîntem bucuroși pentru el, ne mîndrim. Dar în cinstea succesului lui nu a fost ridicat flagul Moldovei, deoarece el a evoluat pentru Emiratele Arabe Unite. Noi unde locuim – în Zimbabwe sau în Moldova, în inima Europei? Rușine unui așa minister!”

Maria Struț: „Partidelor de guvernare le place să se numească pro-europene. Dar dacă lor le place așa de tare Europa, ar putea vedea care este acolo atitudinea față de invalizi. Moldova poate doar visa la asemenea programe”.

Rodion Chesov: „Democrații ne-au promis dezvoltarea învățămîntului profesional. Dar anume Guvernul controlat de democrați a decis „optimizarea” colegiilor în Chișinău, Bălți, Cahul, Soroca, Orhei, Comrat, Lipcani”.

Nidjat Ascherov: „Miniștrii tineretului și sportului se schimbă în Moldova mai des decît interpreții într-o trupă muzicală. Unicul exemplu al colaborării tinerilor și puterii este clubul „Drive”. Unica perspectivă pentru sportivi – să devină bodyguarzi ai clanului oligarhic al renumitului Plahotniuc”.

Oleg Lavrentiev: „Ni se spune multe despre o așa-numită istorie europeană de succes a Republicii Moldova. Această istorie de succes există doar în emisia mass-mediei guvernamentale, iar tinerii părăsesc masiv Moldova”.

Irina Malai: „Ministerul nu vrea să vorbească cu tinerii. Și mai puțin ei vor să-și amintească de promisiunile pe care le-a făcut înaintea alegerilor partidul, membri ai căruia sînt. Face doar să le amintești de promisiuni și imediat refuză să discute”.