Moldova va fi liberă! Au fost prezentați candidații „Partidului Nostru” în circumscripțiile uninominale

28 Decembrie 2018 2.400

Astăzi, 28 decembrie, după ședința Consiliului Național al „Partidului Nostru”, a avut loc prezentarea oficială a candidaților formațiunii pe circumscripțiile uninominale.

Potrivit vicepreședintelui partidului Ilian Cașu, Consiliul Național a aprobat primii 17 candidați în circumscripțiile uninominale – oameni sinceri, principiali, mulți dintre care sînt bine cunoscuți atît la nivel raional, cît și la cel republican. La fel, Ilian Cașu a menționat că „Partidul Nostru” are șanse reale la alegeri și susținere reală din partea societății, fapt despre care vorbesc și alegerile locale din luna mai a anului curent desfășurate la Bălți, unde voturile lor pentru PN au fost oferite de peste 60% dintre locuitori.

Vicepreședintele „Partidului Nostru” Elena Panuș a dat citire listei aprobate a candidaților în circumscripții – unde se regăsesc primari de orașe, reprezentanți ai organelor puterii locale, președinți ai Organizațiilor Teritoriale ale „Partidului Nostru”. Toți candidații dețin experiență politică și administrativă necesară, mulți au trecut prin represiuni, dar au rămas în echipa lui Renato Usatîi.

La rîndul său, Elena Grițco și Dumitru Ciubașenco au subliniat că „Partidul Nostru” înțelege perfect amenințările care vin din partea regimului de guvernare. Vicepreședinții formațiunii au amintit, de asemenea, că în 2014 formațiunea lui Renato Usatîi a fost exclusă ilegal din alegeri, dar, de această dată, regimului nu-i va reuși să-și realizeze planul – „Partidul Nostru” are experiența luptei reale de opoziție și este pregătit tactic pentru orice mers al lucrurilor: „Luăm în calcul toate variantele la care poate apela Plahotniuc și sîntem gata să ne opunem oricăror acțiuni ilegale ale puterii”, a declarat Elena Grițco. Același punct de vedere a fost exprimat și de Ilian Cașu: „Mergem la alegeri pentru că avem obligațiuni în fața alegătorilor”, a spus Cașu.

Vicepreședintele PN Dumitru Ciubașenco a anunțat că, în scurt timp, va fi aprobată și prezentată și lista candidaților la funcția de deputat pe lista națională. La fel, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor, Ciubașenco a subliniat că în privința lui Renato Usatîi este comisă o inechitate. „Una dintre metodele de luptă cu această inechitate poate fi votarea masivă pentru „Partidul Nostru” – formațiunea de opoziție reală și consecventă în Moldova”.