Autospeciala multifuncțională, oferită în dar de Usatîi, și-a început activitatea la Bălți

27 Iunie 2016 712

Duminică, 26 iunie, a intrat în funcțiune autospeciala de curățire oferită în dar de primarul de Bălți, Renato Usatîi, cu ocazia Zilei orașului.

 

Dumitru Moraru, reprezentantul „Partidului Nostru”, a spus pentru postul de televiziune BTV că cea mai importantă sarcină a tehnicii specializate este să umezească drumurile în timpul caniculei și să curățe carosabilul de deșeuri și praf. Aceasta este dotată chiar și cu o ustensilă pentru curățarea canalizării pluviale.

După cum a declarat Serghei Pcela, directorul Întreprinderii municipale „Spețavtohozeaistvo”, primele străzi care au fost curățate cu ajutorul autospecialei au fost str. Gagarin, Nicolae Iorga și Ștefan cel Mare.
Dumitru Moraru a adus automobilul din Germania la solicitarea lui Renato Usatîi. Acolo el a fost învățat cum să conducă mașina. Acum acesta transmite aptitudinile sale șoferului, angajat al Întreprinderii municipale „Spețavtohozeaistvo”, care va munci permanent cu aceasta.

Renato Usatîi a participat personal la testarea tehnicii noi, dar și a mers prin oraș în cabina acestei „combine orășenești” moderne în timpul curățirii străzilor din Bălți.