Protestatarii insistă: ”Libertate lui Renato” Usatîi este învinuit de către un procuror «codaș», el nu are nici o dovadă

02 Decembrie 2016 881

Procurorul, care gestionează dosarul fabricat împotriva lui Renato Usatîi, Vitalie Busuioc, iarăși a refuzat să prezinte probele în judecată. Despre aceasta au vorbit vicepreședinții ”Partidului Nostru” Nicolai Țipovici și Ilian Cașu în timpul protestului, care are a avut loc în fața judecătoriei.

Nicolai Țipovici l-a numit pe procuror, care îl învinuește pe Usatîi ”codaș”. Potrivit lui, în timpul ședinței de judecată partea apărării încearcă, dar fără succes, să obțină probele în dosarul lui Usatîi, însă procurorul, a declarat că dovezile sunt ”confidențiale” și nu pot fi prezentate in judecată.

”El iarăși a venit nepregătit. Avocații lui Renato Usatîi a contestat ordonanța procurorului interimar Harunjen de reluarea cauzei penale. Este un dosar sută la sută politic, care nu are nimic în comun cu norma legală”, a declarat Usatîi.

Totodată, el a reamintit că și la ședința trecută procurorul de asemenea a venit nepregătit.

”Acest Busuioc astăzi iarăși nu a prezentat actele solicitate de judecători. Dar să știți că tactica procurorului este de a tergiversa cît se poate de mult procesul. Astfel pot fi explicate acțiunile dumnealui”, a declarat Cașu.

La rândul său protestatarii au reacționat la aceste mesaje cu lozincile ”Jos Harunjen! Jos Busuioc!”, ”Re-na-to”, ”Libertate lui Renato”.