Proteste în masă lîngă judecătorie: ”Renato, noi suntem cu tine!”, ”Libertate deținuților politici!”

02 Decembrie 2016 976

În aceste clipe în fața judecătoriei s. Rîșcani au loc proteste în masă. Susținătorii lui Renato Usatîi protestează împotriva represiunilor politice, organizate de către regimul de la guvernare. Concomitent are loc procesul de judecată, în cadrul căruia partea apărării cere ca ordonanța de redeschidere a dosarului penal, fabricat împotriva președintelui ”Partidului Nostru”, să fie recunoscută drept ilegală.


Protestatarii țin în mîini portretele lui Usatîi și postere cu lozincile ”Jos regimul Plahontniuc!”, ”Libertate lui Renato Usatîi”, ”Jos mîinele de pe Usatîi”, ”Libertate deținuților politici”.

Reamintim că dosarul penal împotriva lui Renato Usatîi a fost pornit pe 16 octombrie, în timpul campaniei electorale prezidențiale, îndată după ce Renato Usatîi a declarat că are dovezi, care ar demonstra implicația directă lui Plahotniuc în tentativa de omor a bancherului Gherman Gorbunțov și într-un șir de infracțiuni deosebit de grave pe teritoriul UE.

Doar pe parcursul a cîtorva luni regimul de la guvernare o organizat represiuni împotriva la mai mulți reprezentanți ai ”Partudului Nostru”, printre care se numără și președintele ”Partidului Nostru” Renato Usatîi și activiștii formațiunii cum ar fi Felix Grincu, Eduard Pătrașcu, Nicolai Hacico și avocata Ana Ursachi.