Începe demascarea! Usatîi a publicat informaţii compromiţătoare despre companiile care au furat miliardul de dolari

02 Octombrie 2015 1.645

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a făcut declaraţii senzaţionale vineri, 2 octombrie, în cadrul „Dialogului interactiv cu cetatenii” din Orăşelul Moldovei instalat în scuarul Parlamentului Moldovei. Usatîi a dezvăluit rezultatele propriei investigaţii în dosarul „miliardului furat”.

„În ultima perioadă, cetăţenii Republicii Moldova adresează tot mai multe întrebări care devin tot mai misterioase: unde este miliardul de dolari, furat de la „Banca de Economii”, „Banca Socială”, „Unibank”? Sunt şi alte întrebări: ce măsuri întreprind structurile de drept pentru a-i identifica pe făptaşi şi a întoarce banii în bănci? Următoarea întrebare: de ce până astăzi nu a fost arestat nimeni din funcţionarii sus-puşi din ţară, care au fost implicaţi în furtul secolului? Care este rolul lui Ilan Shor în combinaţia menţionată, unde figurează toate cele trei bănci?  Sunt multe întrebări de acest gen”, a declarat Renato Usatîi.

În rezultatul unei munci serioase, utilizând diferite căi şi diverse surse, am obţinut informaţie veridică despre modul în care Ilan Shor şi gruparea lui încearcă să şteargă urmele acestei crime – furtul miliardului. El a decis să se îmbogăţească pe seama moldovenilor şi să rămână în acelaşi timp nepedepsit.

Vreau să ştiu unde era Centrul Anticorupţie, cei de la Procuratura Generală şi MAI? De ce avem nevoie de o nouă, cea de-a doua etapă a investigaţiei companiei Kroll, despre care Streleţ ne spune că ne va costa foarte scump? Structurile de forţă trebuie pur şi simplu să-şi facă meseria. Însă, ei nu o fac, pentru că sunt dependenţi politic şi sunt asiguraţi financiar de oligarhi.

Pot astăzi să dau nume ale oamenilor care, „pe hârtie” sunt proprietarii companiilor care, în mod ilegal, au primit credite bancare. Printre ei sunt: Iuhumeţ Alexei, Dolghina Tatiana, Istrati Serghei, Băţ Stanislav, Lala Ala şi alte persoane.

Prin aceste companii ei au luat credite în valută străină şi în lei, în sumă totală de peste 400 milioane de dolari SUA, în baza unor contracte false şi contracte de oferire a serviciilor, iar ulterior, aceşti bani au fost transferaţi în off-shoruri şi nu numai.

Am să numesc doar câteva firme, pentru fiecare dintre ele deţin date veridice. Acestea sunt:

SRL “Agercom – Grup” – a luat un credit de peste 4 mil dolari SUA.

SRL “Dasler – Con” – a luat credite în sumă de peste 8 mil dolari SUA.

SRL “Alreda – Pro” – i s-a oferit credite în sumă de peste 11 mil dolari SUA.

SRL “Talnes” – au primit credite în sumă de peste 60 mil lei.

SRL “Drackard”, în calitate de director – o persoană foarte stranie – a primit credite în sumă totală des peste 3,5 miliarde de lei.

Încă un moment important – aceşti oameni practic nu au fost interogaţi de bravii noştri băieţi de la Centrul Anticorupţie. Am să explic şi mai clar: este vorba despre secţia spălare de bani, care, la fel, îşi primesc salariile de la Shor.

Acum, rog atenţie specială din partea presei. Pe durata ultimei luni, companiile care au participat la furtul banilor, au fost vândute, foarte operativ, unor persoane din Ucraina şi anume – din Lugansk! Ştiţi voi oare de ce? Eu nu ştiu, dar voi afla în curând. În cadrul investigaţiei, aceste persoane au fost găsite. I-a adus cineva pe nume „Andrei” sau „Andrian”, fost colaborator al ministerului Afacerilor Interne, cu grad de maior, care a activat la Bălţi în ultimii doi ani.

Am să vă povestesc mai detaliat despre aceşti ucraineni necunoscuţi.

Roman Nevzorov, originar din Lugansk, Ucraina, a cumpărat capitalul statutar al firmelor: SRL „Dasler-Con” şi SRL ” Agercom Grup”.

Dmitro Petrenco, originar din Doneţk, Ucraina, a cumpărat capitalul statutar al firmelor: SRL “Talnes”, SRL “Impecs Lavima” şi ” Storad Grup”.

Gazovsckii Ilia, originar din Doneţk, Ucraina, a cumpărat capitalul statutar al firmei: SRL “Invest UNIVET” şi SRL “Alreda Pro”.

Klimenko Galina, originară din Doneţk, Ucraina, a cumpărat capitalul statutar al firmei SRL „Megasoft International”, SRL „Apropo Com” şi SRL „Molint Grup”.

Klimenko Victor, originar din Doneţk, Ucraina, a cumpărat capitalul statutar al firmei: SRL „Liramex Com”, SRL „Impact Imobil” şi SRL „Grand Imobiliare”.

Korotkih Vadim, originar din Doneţk, Ucraina, a cumpărat capitalul statutar al firmei: SRL  „Elcomet Prim”, SRL „Citadina Mob”, SRL „Bass Clasic”.

Unul cetăţean pe nume Mesker i-a revenit cunoscuta firmă SRL „Dracard” şi aşa mai departe.

Potrivit datelor de care dispun eu, mai există în jur de zece companii de acest gen. Toate acestea şi alte companii au participat la furtul miliardului!

Stimaţi concetăţeni! Vedeţi că se întâmplă ceva straşnic, insuportabil de obraznic. Poate este un semn că ei îşi simt sfârşitul şi de aceea, se poartă atât de obraznic, deschis. Structurile de forţă nu funcţionează, ci doar imită activitate prodigioasă. Pot să vă spun cu toată responsabilitatea: aşa ceva în ţara noastră nu a mai fost! Moldova s-a transformat într-un teritoriu al fărădelegii!”.

„Astăzi, peste hotarele Moldovei, cu ajutorul meu, a fost arestat unul din cetăţenii care a participat la furtul miliardului. Săptămâna viitoare, acest tovarăş va începe să dea nume. El va povesti cui i-a dat indicaţii Shor, care notari şi avocaţi au „muncit” la asta.  De facto, astăzi v-am făcut publice doar 20%-30% din informaţia de care dispun. Astăzi, misiunea noastră principală este să impunem structurile de drept să se ocupe de această informaţie”, a declarat liderul Partidului Nostru.

„Este şocant faptul că, din câte cunosc eu, de aceste informaţii în deplină măsură dispune atât Timofti, cât şi Premierul, Valeriu Streleţ”, a specificat Renato Usatîi.

„Vreau să ştiu, de ce până acum nu a fost reţinut domnul Lupu Veaceslav, care a participat la furtul miliardului? Or, el poate fi văzut zilnic la oficiul domnului Shor. De ce până acum nu a fost reţinut domnul Mester Moisei sau domnul Lebedev Serghei, care totodată este persoana de încredere a lui Shor?

Lesne de înţeles de unde apar tot felul de ucraineni. Oameni, aflaţi în mijlocul războiului, sunt gata să plece oriunde şi să facă orice, numai ca să fie salvaţi de război. Mai mult, eu dispun şi de copii ale paşapoartelor acelor persoane, pe numele cărora încă nu au reuşit să înregistreze companiile. Cer reacţie imediată a Procuraturii Generale. Cer să fie reţinute aceste persoane, care încă se mai află pe teritoriul Republicii Moldova. Sper că Procuratura Generală nu va spune că este prea ocupată cu proteste, ca să reacţioneze la aceste documente.

Totodată, am un apel către primarul oraşului Orhei, Ilan Shor. Nişte jurnalişti domesticiţi mă tot întreabă în permanenţă despre deficienţe în administrare. Însă, atunci când drumurile din Orhei sunt reparate din contul banilor furaţi de la toţi cetăţenii Moldovei, asta îmi aduce aminte de Columb, care schimba aurul indienilor pe nişte clopoţele de doi bani. Au furat miliardul şi au aruncat o pomană de câteva milioane.

Dacă nici Procuratura Generală, nici Centrul Anticorupţie, nici MAI nu vor găsi timp pentru a se ocupa de arestări, atunci vom găsi loc pentru corturi şi în faţa Procuraturii Generale, şi în faţa altor instituţii. Oare ei cred că vor şterge urmele şi cu asta se va termina totul? Se înşeală amarnic.

Cineva mă consideră prea dur. Cuiva nu-i plac expresiile mele. Orice s-ar crede despre mine, ştiu una: eu voi aduce aceşti afacerişti în Moldova în portbagaj! Uitaţi-vă, cât de iscusit şi repede au furat toate uzinele şi fabricile din ţară. Fiecare are câte dou-trei decizii judecătoreşti în buzunar, care vin să confirme legalitatea tranzacţiilor. Ei cred că i-au minţit pe toţi. Dar, jur pe ce am mai scump, că alegerile anticipate vor avea loc. Şi după ce se vor desfăşura, cel mai popular cuvânt va fi „naţionalizarea”. Le vom lua acestor burghezi tot ce au furat. Le vom aminti cum le-au furat oamenilor bonurile, circulau prin raioane cu „Jiguli”. Şi nu mai contează că au companii înregistrate pe numele amantelor sau bunicilor. Vom lua tot ce a fost furat de la popor – aceasta este viziunea mea!”, a subliniat Renato Usatîi.