O mică, dar victorie! Felix Grincu a fost transferat în arest la domiciliu

18 Noiembrie 2016 1.222

În pofida, cerinței procurorilor de a prelungi mandatul de arest pe numele activistului ”Partidului Nostru” Felix Grincu încă pentru 30 de zile, judecătoria sectorului Rîșcani l-a transferat pe Grincu în arest la domiciliu pentru 25 de zile.

În curtea judecătoriei activistul a fost întîlnit cu aplauze de către zeci de susținători ai ”Partidului Nostru” și locuitorii Chișinăului, care au venit să-l susțină pe Grincu și să protesteze împotriva ilegalităților, comise de către autorități.

Felix Grincu a declarat, că este vorba despre dosare penale pornite în perioada anilor 2009 – 2013, în baza unui conflict, care ținea de proprietatea privată. Pînă la urmă, Grincu a cîștigat litigiul, însă cu greu: ”Timp de patru ani, au fost desfășurate patru percheziții, ultima a fost desfășurată în 11 locuri concomitent, în care au participat un număr foarte mare de procurori și polițiști. Imaginați-vă prin ce a trecut familia mea”, a declarat el.

Potrivit lui Grincu, în cazul acestor dosare penale sunt trei hotărîri judecătorești – judecătoriile sectoarelor Centru și Rășcani, și Curții supreme de justiție, conform cărora ele curat în fața legii.

”Cu atît mai mult, de către judecătoria sectorului Buiucani am fost recunoscut drept partea vătămată, iar acțiunile procurorilor drept ilegale, și fiecărui membru de familie cîte 5 mii de lei de compensare. Atunci noi nu ne-am adresat la CEDO, însă acum cred că ne vom adresa”, a menționat el.

”Vom solicita anularea deciziei lui Harunjen de a redeschide dosarul penal, care este lipsită de orice temei legale. Este o acțiune fără precedent în justiția moldovenească”.

Membrul partidului este încrezut în faptul că ”acest dosar este unul politic. Am o poziție politică activă față de guvernarea actuală, similară celei pe care o are Renato Usatîi”. Grincu a reiterat că represiunile politice împotriva cetățenilor continuă – atît împotriva membrilor ”Partidului Nostru”, cum ar fi Nicolae Hacico și Eduard Pătrașcu, cît și avocatei Ana Ursachi.

”Toate dosare pornite împotriva lor, pot fi unite în unul singur – cazul regimului de la guvernare împotriva cetățenilor, care luptă pentru drepturile sale”, a conchis Grincu.