Primul LIVE din biroul de primar de Bălți în noul mandat. Renato Usatîi a spus care vor fi primele sale acțiuni

06 Noiembrie 2019 942

Primul LIVE din biroul de primar al mun. Bălți în noul său mandat. Primarul mun. Bălți, Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, a susținut astăzi târziu, după încheierea programului de lucru, primul său live pe Facebook în care le-a împărtășit cetățenilor planurile și primele acțiuni pe care intenționează să le întreprindă la Bălți, unde a câștigat alegerile pentru a doua oară. Edilul a menționat că-și propune să îmbunătățească comunicarea cu cetățenii, să facă mai eficientă activitatea primăriei și să faciliteze accesul oamenilor la serviciile municipale.

Usatîi a declarat că printre primele sale activități din actualul mandat sunt o serie de discuții cu șefii de direcții din cadrul primăriei și cu conducătorii întreprinderilor municipale. Primarul a spus că de mâine va începe primele inspectări în oraș.

„Voi fi în contact permanent cu cetățenii orașului, voi vizita toate microraioanele orașului. Avem sectoare cu probleme. Pe unele străzi sunt aproape de final lucrările de plombare a drumurilor și reparație a trotuarelor”, a menționat Renato Usatîi, precizând că unele lucrări vor fi continuate și pe timp de iarnă, asta deoarece inițiativa „Bălți, oraș pietonal” rămâne o prioritate a sa.

Referitor la relația cu autoritățile naționale, Usatîi a declarat că administrația de la Bălți va veni cu mai multe abordări și speră că vor fi susținute de Guvern.

„Prim-ministrul Maia Sandu a spus că Guvernul va colabora cu toți primarii, indiferent de apartenența lor politică. Sper că nu sunt vorbe goale, pentru că așa au spus în trecut toți prim-miniștrii după alegeri locale”, a menționat Renato Usatîi.

Primarul de Bălți a mai spus că vrea să facă și mai bună comunicarea sa cu cetățenii.

„În afara întâlnirilor planificate cu cetățenii, intenționez să mă întâlnesc o dată pe lună cu reprezentanții mediului de afaceri și cu reprezentanții organizațiilor de tineret”, a menționat Usatîi.

Edilul a mai spus că deja a discutat proiectul privitor la îmbunătățirea activității ghișeului unic de la Primăria Bălți, astfel încât oamenii să nu alerge la toate întreprinderile municipale, să fie totul în sediul Primăriei. Renato Usatîi a menționat că în timpul ce urmează va întreprinde măsuri în vederea îmbunătățirii circuitului a actelor în structurile primăriei.

Primarul Renato Usatîi a făcut un apel către bălțenii cu idei și proiecte de dezvoltare a orașului, chemându-i la colaborare și asigurându-i de deschiderea Primăriei Bălți în acest sens.

„Sunt deschis să discut absolut toate proiectele care pot îmbunătăți lucrurile la Bălți”, a accentuat edilul.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a fost ales în funcția de primar la 20 octombrie a.c. din primul tur de scrutin cu votul a circa 65% dintre alegători.