„Oamenii sînt pentru noi!” Locuitorii din Bălți, Fălești și Ocnița susțin candidații „Partidului Nostru”

04 Februarie 2019 3.196

Candidații „Partidului Nostru” în circumscripțiile uninominale au avut un șir de întrevederi cu alegătorii din nordul țării, în cadrul cărora reprezentanții PN au discutat un șir de probleme atît de nivel local, cît și de cel național.

Vicepreședintele „Partidului Nostru”, candidatul la funcția de deputat în circumscripția nr.3, Edineț, s-a întîlnit cu alegătorii din satele Gordineștii Noi și Alexăndreni. Potrivit ei, „Partidul Nostru” se bucură în localitate de o popularitate sporită.

Între timp, candidatul „Partidului Nostru” în circumscripția uninominală Fălești, Alexandr Severin s-a întîlnit cu locuitorii satelor Scumpia, Măgureanca, Hîrtop și Nicolaevca: „Am discutat cu oameni frumoși, care își vor dreptate, locuri de muncă și salarii decente. Toată lumea își dorește o guvernare responsabilă, onestă, care să respecte deopotrivă toți cetățenii țării și să pună Republica Moldova pe făgașul normalității pentru ca oamenii să poată trăi fericiți alături de cei dragi”.

Totodată, candidatul „Partidului Nostru” în circumscripția uninominală nr.10, Bălți, Elena Grițco, a discutat cu locuitorii satelor Răuțel și Pîrlița. Potrivit ei, după ce „Partidul Nostru” va ajunge în Parlament chestiunea privind includerea celor două localități în municipiul Bălți va fi discutată la nivel național.

„Duminică dimineață în satele Răuțel și Pîrlița. Satele nu sînt dintre cele mai sărace, pentru că se află alături de Bălți și mulți locuitori muncesc în oraș. Cu toate acestea, probleme sînt de ajuns. Amplasarea geografică nu corespunde împărțirii teritorial-administrative. Oamenii trăiesc practic în suburbia Bălțiului, iar din punct de vedere documentar – în raionul Fălești. Oamenii s-au adresat în Consiliul municipal Bălți cu solicitarea de a include satele lor în componența municipiului, dar Guvernul este împotrivă. Puterea din Moldova este împotriva a tot ceea ce este corect, comod și logic. În Parlament vom include în agendă problema acestor localități”, a scris Grițco.

Candidatul din cealaltă circumscripție uninominală din Bălți, nr.9, Ivan Osoianu, în genere a propus revenirea la programul „40 de orașe”: „Satele Pîrlița și Răuțel se află în raionul Fălești, dar practic sînt suburbii ale Bălțiului. În loc să creeze aglomerări în localitățile viabile, autoritățile moldovenești nu fac altceva decît să sufle praful de pe erorile diviziunii administrativ-teritoriale. Încă guvernarea comunistă, la apusul puterii sale, a înțeles că harta Moldovei nu e tocmai corectă și a anunțat programul „40 de orașe”. Acesta prevedea identificarea punctelor de creștere și ulterioara concentrare a aglomerațiilor în jurul lor. Trebuie să revenim la aceste idei, dar ultimii cîțiva ani în Moldova se discută doar disputele politice”, a menționat Osoianu.

\

Eduard Pleșca, care candidează în circumscripția uninominală nr.2, Ocnița, a mers în localitatea Rediul Mare, acolo unde și-a petrecut copilăria liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„Sîntem cu echipa „Partidului Nostru” în satul Rediul Mare din raionul Dondușeni, satul de copilărie și de baștină a liderului nostru Renato Usatîi. Sat de oameni gospodari, dar din păcate, oamenii sînt nevoiți să plece peste hotare, fiecare a doua casă cineva este plecat să muncească, să facă un ban ca să poată supraviețui. Din păcate, statul nostru nu are grijă de noi, iar aici la Rediul Mare este foarte pustiu. Chiar dacă afară este frig, oamenii ne încălzesc cu vorbe bune despre Renato Usatîi. Toți îl țin minte. Foarte mulți nani de-ai lui îi urează sănătate, venire cît mai grabnică acasă. În fundul grădinii este acel cireș vestit care îl așteaptă pe Renato și poate că în acest an, în primăvară, cireșele se vor coace și Renato va gusta din ele urcînd în copac, așa cum era pe timpuri. Așa că, Renato, lumea din Rediul Mare, ca și lumea din toată Moldova, te așteaptă să vii acasă, să fii împreună cu poporul”, a spus el într-o adresare video.