Congresul autorităților locale și regionale al Consiliului Europei va examina situația din Bălți

23 Ianuarie 2018 1.514

Delegația ”Partidului Nostru” a avut o întrevedere cu secretarul Comitetului pentru buna guvernare al Congresului autorităților locale și regionale al Consiliului Europei, Tim Lisney. Potrivit vice-președintelui ”Partidului Nostru”, Ilian Cașu situația din Bălți va fi examinată în cadrul ședinței Biroului Executiv al Congresului.

“Domnul Lisney a remarcat cruzimea cu care regimul tratează aleșii locali din partea PN. Am prezentat informații concrete despre dezmățul regimului fata de consilierii PN din Bălti și familiile lor. Toate acestea pentru ședința Biroului Executiv al Congresului din 02.02.2018 care va examina situația din Bălti”, – a declarat Cașu.

Totodată, potrivit vice-președintelui ”Partidului Nostru”, secretarului comitetului i-au fost prezentate dovezi care atestă caracterul politic al dosarelor intentate primarului de Bălți, Renato Usatîi, în special solicitarea avocaților de a transfera dosarul Gorbunțov în Marea Britanie, dar și refuzul procurorilor moldoveni de a da curs acestei solicitări.

”Important este faptul că gravitatea situației din Bălți a ajuns în topul preocupațiilor Congresului”, – a mai declarat Cașu.

La rândul său, vice-președintele partidului Elena Grițco, oficialii din Consiliul Europei i-au informat despre insistența trimișilor puterii de la Chișinău de a stopa cât de curând posibil această monitorizare.

”Tot oficialii se întreabă, cum poate fi stopata monitorizarea, dacă regimul practică genocidul asupra propriilor cetățeni la Bălți!”, – a declarat Grițco.

Delegația ”Partidului Nostru” se află la Strasbourg unde va avea mai multe întrevederi cu oficialii de la Consiliul Europei.