Cașu: În pofida dosarului fabricat, Renato Usatîi are cea mare susținere in societatea

01 Noiembrie 2016 981

”Regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc a aplicat presiuni fără precedent asupra ”Partidului Nostru” și Renato Usatîi”, declarat vice-președintele ”Partidului Nostru” Ilian Cașu în cadrul ședinței de astăzi a Curții de Apel.

 

”Este un dosar fabricat cu tentă politică, instrumentat din Global Business Center de către Plahotniuc, deoarece Renato Usatîi este cel mai dur oponent a lui Plahotniuc pe scena politică moldovenească. Știm că justiția este controlată politic, este o instituție controlată de către Plahotniuc”, a declarat Cașu, adăugînd – ”am încercat să intrăm în sala de judecată, însă judecătorul cu voce dură ne-a spus categoric să părăsim sala de judecată, pentru că procesul este închis și ar fi vorba despre un secret de stat – nu este nici un secret de stat este răfuiala politică a lui Plahotniuc împotriva lui Renato Usatîi”

Totodată, vice-președintele partidului a subliniat că Plahotniuc a folosit justiția pe parcursul campaniei electorale pentru a-i descuraja pe susținătorii ”Partidulu Nostru”: ”peste noapte l-au in căutare naționala in baza unui dosar subt din deget”.

”Oricare n-ar fi presiuni, Usatîi ramîne cu cea mai mare susținere reală in societatea moldovenească. Această susținere nu poate fi ștearsă de nici un regim criminal”, a conchis Cașu.