Caşu: Delegaţia UE şi Ambasada SUA au examinat situaţia din Bălţi prin prisma încălcării drepturilor omului.

19 Ianuarie 2018 1.027

O delegaţia UE şi SUA a mers în capitala de nord a ţării pentru a analiza situaţia în care s-au adeverit consilierii municipali din Bălţi din partea „Partidului Nostru”. Potrivit vicepreşedintelui PN Ilian Caşu, aceasta a fost o întrevedere utilă şi constructivă.

„A fost o vizită utilă şi constructivă. Scopul diplomaţilor străini a fost să se documenteze de la prima sursă cu consilierii care au protestat, în greva foamei, dar şi rudele care sînt presate, intimidate, agresate de către organele de forţă politic de către regim. Acesta a fost scopul şi eu cred că în acest format s-a reuşit foarte multe. Au fost informaţi de la prima sursă diplomaţii. Vorbin cu cetăţenii de rînd, cu bălţenii, în afara clădirii, oamenii au perceput această vizită ca o mică speranţă”, a declarat Caşu.
Potrivit lui, diplomaţii străini au examinat situaţia din Bălţi prin prisma încălcării drepturilor omului şi nefuncţionării instituţiilor statului de drept. Caşu a subliniat că dacă ar funcţiona legile în Republica Moldova, atunci dosarele ar fi intentate împotriva executorilor şi comanditarilor acestor dosare penale în privinţa consilierilor bălţeni.
Pe 15 ianuarie, fracţiunea „Partidului Nostru” în Consiliul Municipal Bălţi a anunţat despre intrarea în greva foamei, care a continuat pînă pe 19 ianuarie în clădirea Primăriei din Bălţi. Consilierii afirmă că o asemenea măsură este răspunsul la teroarea declanşată de autorităţi în privinţa Administraţiei din Bălţi.