Cașu: Pentru toată lumea este clar că dosarul împotriva lui Renato Usatîi este unul politic

24 Ianuarie 2017 909

Dosarul penal în care figurează liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, este unul fabricat la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc, care se crede stăpânul Moldovei. De această părere este vicepreședintele formaţiunii, Ilian Caşu.

La finalul ședinței de judecată de marți, Cașu a declarat că dosarul penal intentat împotriva lui Usatăi reprezintă o reglare de conturi, iar procurorul, cât şi judecătorii se subordonează factorilor politici, dar nu legii.

„Este evident că urmărirea penală este o fărădelege. Chiar şi oamenii care nu au legătura cu jurisprudenţa înţeleg că este un dosar politic, unul fabricat. În cadrul unor astfel de cazuri nu putem vorbi de logică, aici nu este respectată legea”, spune Ilian Caşu.

Potrivit acestuia, materialele oferite de către procuror drept probe nu sunt decât o „fantezie”, iar dosarul penal reprezintă o „reglare de conturi, organizată de cel care se consideră proprietarul Republicii Moldova – Vladimir Plahotniuc”.

„Este evident că procurorul şi judecătorii sunt în “coaliţie”, şi aici avem de-a face cu o justiţie care este subordonată factorilor politici, dar nu legii”, a mai spus Ilian Caşu.