Candidatul PN la Bălți: Banii trebuie să lucreze pentru oraș, nu pentru doi-trei oameni cu funcții înalte

25 Aprilie 2018 2.423

Angajații pieței alimentare din Bălți și-au exprimat mulțumirea pentru că Primăria Bălți, sub conducerea „Partidului Nostru”, a reușit să facă curățenie la locurile lor de muncă. Despre aceasta, pe rețelele de socializare a scris candidatul „Partidului Nostru” în capitala de nord a țării Nicolai Grigorișin după întîlnirea cu angajații pieței.

„M-am întîlnit azi cu comercianții de la piață. Am vorbit mult. Mulți dintre ei ne sînt recunoscători pentru faptul că facem curățenie în hala pieței alimentare – oamenilor le place să lucreze în condiții confortabile: utilizînd tarabe noi cu refrigeratoare, cîntare electronice de precizie înaltă, o cameră modernă pentru păstrarea producției. Curățenia la piață este făcută din contul veniturilor întreprinderii, care au început să apară pentru că au început a lucra conform legii. Totuși, sînt și unii nemulțumiți. Cei care consideră că nu trebuie schimbat nimic. Așa e mai simplu să împartă venitul cu oameni concreți. Am vorbit deja despre asemenea scheme. Una dintre ele era următoarea: dacă cineva plătea pentru 4 mp oficial, ier pentru 10 mp neoficial, atunci pentru cei 10 metri primea o reducere de 50%”, a scris Grigorișin.

Candidatul a subliniat că piețele bălțene au fost o „treucă” mare și fără fund „pentru oamenii care se numesc acum democrați”.

„Am identificat în activitatea piețelor multe găuri coruptibile. Și am demonstrat că a conduce cu o întreprindere municipală atît de enormă se poate sincer și transparent”. „Înțeleg că viața în Moldova nu este una ușoară. Le este greu tuturor. Comerțul merge cu greu. Capacitate mică de cumpărare. Dar trebuie să facem curățenie. Toate trebuie făcute în corespundere cu legea. Banii trebuie să lucreze pentru țară, pentru oraș, nu pentru doi-trei cu funcții înalte”, a conchis el.