PRACTICA EUROPEANĂ, APLICATĂ ÎN CAZUL PROBLEMEI MAIDANEZILOR DIN DONDUȘENI

01 Noiembrie 2019 1.257

Problema câinilor vagabonzi poate fi soluționată în cel mai uman mod, nu doar în Capitală, dar și în orașele din țară. A demonstrat-o Ivan Belciug, candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar în orașul Dondușeni. Pentru a le dovedi și localnicilor acest lucru, cinci câini din oraș au fost prinși și sterilizați într-o clinică veterinară din Chișinău. După procedură, animalele au revenit în localitate, unde nu vor mai prezenta un pericol. Belgiuc a vorbit despre acest subiect la o întâlnire cu alegătorii.

“Astăzi, câinii care au fost prinși luni sunt aduși și o să observați cum se manifestă în continuare. După sterilizare, animalele sunt mai liniștite și nu mai prezintă pericol”, le-a spus Belciug oamenilor.

Totodată, el i-a asigurat că în eventualitatea în care va fi reales în funcția de primar, va înființa un Azil destinat animalelor fără stăpân, discuțiile organizatorice la acest subiect fiind demarate deja.

“Pe teritoriul Fabricii de Zahăr, undeva mai la margine, este posibilitatea de a amenaja un Azil, care să aibă și o clinică, unde se va face sterilizarea câinilor. După vaccinare și castrare, animalele vor fi mai puțin agresive, vor hoinări mai puțin și nu vor mai avea tendința de a-și marca teritoriul”, a spus Belciug, care a adăugat că în îndeplinirea acestui obiectiv se va bucura și de toată susținerea liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. 

“În vizita sa la Dondușeni, domnul Usatîi a spus că se va implica și el în rezolvarea acestei probleme, iar dacă Renato Usatîi a promis, înseamnă că problema se va rezolva!”

La aceeași întâlnire, Belciug și-a reiterat angajamentul de a duce la bun sfârșit proiectele începute, în perioada primului mandat, și demararea altora noi, pentru a le face oamenilor viața mai ușoară. 

Un primar tânăr cu aspirații mari. Ivan Belciug are soluții pentru problemele rămase la Dondușeni

“Am amenajat scuarul central. Atunci când ploua, pe acolo nu se putea trece. Oamenii nu-și puteau duce copii la grădiniță sau la școală și nici nu se puteau plimba măcar. Am reparat cu prioritate drumurile care duc spre grădinițe și școli. Au mai rămas două drumuri care duc spre grădinița Nr 2 și vreau să le repar și pe astea, după care să ne apucăm de celelalte. Am inițiat procedura de reabilitare a Stației de Epurare. Din 7 mil și 653 de mii, mai trebuie să se execute lucrări în valoare de 430 de mii de lei, după care dăm stația în exploatare.” 

Tot la inițiativa lui Belciug, în localitate se contruiește o Stație de pompare a apei, pentru ca niciun locatar să nu stea cu robinetul uscat.

“După ce dăm în exploatare Stația de pompare de pe teritoriul Fabricii de Zahăr, sub o presiune bună va fi pompată apa în oraș ca să fie apă și la etajele patru și cinci ale blocurilor, și astfel există posibilitatea să ne extindem cu rețelele de apeduct. În 2017 am încheiat un contract, prin licitație publică, cu o agenție care să ne pregătească proiectul pentru sistemul de apeduct pe tot orașul”.

Prezent la eveniment, membrul Partidului Nostru, Ilian Cașu a ținut să remarce o situație care l-a impresionat și care, spune el, l-a convins o dată în plus că Belciug face parte dintr-o nouă generație de funcționari publici, a celei căreia cu adevărat îi pasă de oameni. 

“Mergeam pe la voi pe aici, iar o doamnă m-a oprit și mi-a spus că l-a sunat la ora 02:00 noaptea pe domnul Belciug, pentru că avea o problemă urgentă, iar dumnealui a reacționat prompt. Asta înseamnă să fii primar pe care-l doare inima pentru oameni”,  a punctat Cașu.

Alături de Belciug a fost astăzi și Marina Ceremuș, tânărul specialist în administrare publică, care aspiră la unul dintre posturile de viceprimar al orașului Dondușeni. Ea și-a reiterat susținerea pentru Belciug și i-a îndemnat pe oameni să i se alăture în data de 3 noiembrie și la cel de-al doilea tur de scrutin să-i dea votul omului faptelor concrete.