Cum Plahotniuc își legalizează veniturile: volumele sînt de așa natură că a trebuit să răscumpere „McDonalds”-ul moldovenesc

26 Septembrie 2016 1.330

Vladimir Plahotniuc nu-i ajung instituțiile statului – el vrea să controleze chiar și alimentația publică, și anume cheeseburgerii și hamburgerii. Renato Usatîi a spus în cadrul unei adresări video pe rețelele de socializare de duminică seara despre cum oligarhul moldovean, potrivit informațiilor pe care le deține, a cumpărat o parte din rețeaua de fast food „McDonalds” în Republica Moldova.

 „Nu vrea oare Plahotniuc să ofere un interviu cel puțin pentru Publika TV, unde să spună în ce condiții, cînd și de la cine din România a cumpărat o parte din rețeaua „McDonalds” în Moldova? Se adeverește că el la noi acum controlează cheeseburgerii și hamburgerii. Acum îmi doresc să merg la „McDonalds” doar în afara Moldovei”, a spus Usatîi.

Despre noua achiziție a lui Plahotniuc lui Usatîi i-a spus „o persoană în Germania”, dar (corectare special pentru holdingul media al lui Plahotniuc!) – nu un om cu numele Țopa. „Eu nu m-am întîlnit niciodată în viață nici cu Victor, nici cu Viorel Țopa”, a menționat Usatîi.

Politicianul de opoziție amintește că, judecînd ultima declarație a lui Plahotniuc, el ascunde cea mai mare parte a veniturilor și averilor sale, în acte rămînînd nu cel mai bogat om. „Foarte interesant, conform declarației Plahotniuc este mai sărac decît mine”, a spus primarul de Bălți, menționînd că „McDonalds”, dacă el în Moldova aparține oligarhului, va trebui naționalizat și transformat în întreprindere municipală bălțeană.

Renato Usatîi a informat, de asemenea, că a găsit un site pe care sînt expuse actele despre off-shore-urile lui Vladimir Plahotniuc. „Acolo trebuie desfășurată o investigație jurnalistică adevărată. Un număr impunător de companii. Procuratura cu siguranță nu se va ocupa de asta, deși amintesc că Plahotniuc poate fi arestat în baza acestei liste, pe care am citit-o”, a declarat Renato Usatîi.
Liderul „Partidului Nostru” i-a propus oligarhului să povestească benevol oamenilor despre cum și-a legalizat veniturile acumulate pe cale criminală.