Cum și de unde găsește resurse orașul Rîșcani pentru reparația grădinițelor

01 Octombrie 2020 1.574

Primăria Rîșcani este nevoită să amenajeze grădinițele cu propriile puteri, alocând bani din bugetul foarte mic al orașului.  După câțiva ani de implementare cu succes a unor proiecte internaționale, în cadrul cărora au fost donați bani orașului, localitatea nu mai primește finanțare suplimentară. Potrivit donatorilor limita de subvenții pentru reparația și îmbunătățirea obiectivelor din oraș a fost epuizată.

Anul acesta, închiderea grădinițelor din cauza pandemiei de coronavirus a permis administrației locale să economisească 1 milion de lei. Acești bani vor fi folosiți pentru a schimba acoperișul unei grădinițe.

Victor Bogatico a menționat că orașul primește prea puține fonduri de la bugetul de stat pentru dezvoltare. Bugetul este mai mic de 30 de milioane de lei, din care 70-80% se cheltuie doar pentru salarii. Iar pentru crearea condițiilor rămân bănuți, adică 5-6 milioane de lei. Pentru moment, orașul nu dispunde de resurse pentru restaurarea Casei Raionale de Cultură , care este inundată, la fiecare ploaie din cauza acoperișului dărăpănat.