Emisarii lui Plahotniuc au provocat un scandal la Consiliul Europei

28 Martie 2018 4.769

Reprezentantul Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei, Anders Knape a recunoscut că asupra sa au fost făcute presiuni pentru a o exclude pe vicepreședintele „Partidului Nostru” Elena Grițco din lista vorbitorilor.
Scandalul a apărut ca urmare a declarației vicepreședintelui „Partidului Nostru” Elena Grițco cu privire la faptul că reprezentantul permanent al Moldovei pe lîngă Consiliul Europei, Corina Călugăru, a făcut lobby pentru excluderea din lista vorbitorilor la Congres.
„Eu mi-am permis să fac asta pentru că din partea organelor puterii în Moldova a fost făcută presiune. În acest context, vreau să mulțumesc președintelui pentru că el a amintit despre aceasta, că într-adevăr au fost făcute presiuni pentru ca eu să fiu exclus de pe agenda zilei, pentru ca eu să nu am posibilitatea de a spune despre problemele autonomiei locale”, a declarat Grițco.
Ea a subliniat că într-un anumit moment calitatea de membru a „Partidului Nostru” a devenit o crimă.
Delegația „Partidului Nostru” în componența vicepreședinților Ilian Cașu și Elena Grițco, au mers la Strasbourg la invitația conducerii Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei. Nu s-a trecut fără incidente. Grițco a învinuit reprezentantul permanent al Moldovei pe lîngă Consiliul Europei, Corina Călugăru, de încercarea de a pune piedici discursului său. S-a dovedit că ambasadoarea, precum și trei „soli” din Moldova în persoana șefului oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, un membru al Comisiei Electorale Centrale, precum și un reprezentant al Guvernului au făcut lobby pentru excluderea din ordinea de zi a discursului Elenei Grițco.