Eduard Pleșca: Creînd condiții insuportabile, guvernarea alungă intenționat oamenii din Moldova

29 Ianuarie 2019 2.463

Guvernarea actuală a distrus practic toată infrastructura existentă în regiunile țării și a creat condiții insuportabile pentru viața cetățenilor. Despre aceasta a scris pe rețelele de socializare candidatul „Partidului Nostru” la funcția de deputat în circumscripția nr.2, Eduard Pleșca.

„Nu vi se pare că autoritățile moldovenești curăță țara noastră de populație? Uitați-vă în ce s-au transformat satele Moldovei, care odinioară înfloreau. În multe din ele nu mai sînt școli, puncte medicale, ferme de animale. În fiecare familie cineva este plecat peste hotare, la muncă. În Rusia, în Franța, Italia și Spania etc. Creînd condiții insuportabile pentru a trăi, autoritățile intenționat facilitează exodul populației. Mai puțină populație – mai ușor de controlat, mai ușor de administrat, mai ușor de jefuit”, a scris el.

Candidatul a subliniat că oamenii pleacă masiv din satele Moldovei: „își lasă casele și se duc care și încotro. În multe sate la nordul Moldovei aproape că nu a rămas tineret. Oamenii pleacă din țară în căutarea unui trai mai bun”.

„Zilele trecute am vorbit cu un locuitor din raionul Ocnița ce are 12 nepoți. Zece dintre aceștia locuiesc în Franța. Ceilalți doi nu au plecat încă, pentru că sînt mici. Republica Moldova înregistrează un exod masiv al populației fără precedent. Demografii, inclusiv cei internaționali, în rapoartele lor indică faptul că pînă în 2050 populația țării noastre va scădea cu mai mult de 44%”, a menționat Pleșca. „Iată indicatorul și rezultatele muncii depuse de către guvernanții Moldovei. Pavel Filip declară la toate canalele televizate ce aparțin Partidului Democrat despre succesele guvernării sale. Se pare că autoritățile trăiesc într-o țară, iar noi toți – în alta. Statului nu-i pasă de oameni, iar oamenii îi vor răsplăti după merite”, a conchis el.