BOMBA ex-procurorului Ivan Diacov! A numit suma delapidărilor din Chișinău prin scheme ilegale și corupție

16 Octombrie 2019 968

Fostul procuror Ivan Diacov, candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru” la funcția de procuror general al mun. Chișinău, susține că aproximativ 4 mlrd. de lei sunt furați anual în Capitală prin scheme ilegale și corupție. Suma este echivalentului unui buget anual al Chișinăului.

Declarația a fost făcută, aseară, în cadrul dezbaterilor de la postul public de televiziune „Moldova 1”.

Întrebat din ce surse intenționează să construiască la Chișinău o uzină pentru reciclarea deșeurilor, așa cum a sugerat în campania electorală, Diacov a declarat că nu trebuie „să umblăm cu cușma prin statele vecine după bani”.

„Noi vom stopa corupția în primărie. Când bugetul Chișinăului este de aproape 4 mlrd de lei încă un buget, adică 4 mlrd de lei, sunt furați”, a declarat Ivan Diacov.

Candidatul Partidului Nostru a spus că aceste surse trebuie să ajungă în buget, astfel că vor exista fonduri și pentru construirea unei uzine pentru reciclarea deșeurilor, și pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii orașului.

Ivan Diacov susține că în prezent terenurile sunt vândute la Chișinău prin scheme dubioase, iar banii ajung în buzunarele hoților.

„Vânzările trebuie oficializate și făcute transparent. Noi mai avem în jur de 400 de hectare de terenuri în Chișinău. Dacă vor fi vândute transparent și oficial, banii vor ajunge în buget. Sursele acumulate, contabilizate corect, vor fi suficiente pentru diferite proiecte”, a menționat Candidatul Partidului Nostru.

Ivan Diacov, cu o carieră de peste 35 de ani în organele procuraturii, candidează la funcția de primar de Chișinău din partea Partidului Nostru nefiind membru al acestei formațiuni politice. El figurează al 16-lea în buletine de vot.