Ivan Diacov: primarul Chișinăului trebuie să devină membru al Guvernului

16 Octombrie 2019 929

Candidatul Partidului Nostru la șefia Capitalei, Ivan Diacov, consideră că primarul general al Chișinăului trebuie să-și recapete calitatea de membru al Guvernului. Aceasta ar ajuta ca unele proiecte de anvergură pentru dezvoltarea Capitalei să fie abordate la alt nivel. 

Este și cazul proiectelor ce țin de construirea a unor șosele de centură la Chișinău, care ar conduce la decongestionarea traficului în oraș. Diacov crede că asemenea proiecte trebuie derulate cu implicarea Guvernului. 

Afirmațiile au fost făcute de către Ivan Diacov, aseară, în cadrul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune „Moldova 1”. 

Diacov consideră că o șosea de centură poate fi construită în cadrul unui proiect cu participarea investitorilor străini, în special a celor din China, care „construiesc rapid și calitativ”.

Un alt aspect care ar rezolva problema traficului în Capitală este construirea podurilor. În opinia lui Diacov, construcția unui pod cu ramificații spre sectorul Râșcani și str. Albișoara ar rezolva o bună parte din problemă. 

Ivan Diacov a declarat că vine să elimine schemele ilegale și pe corupții din Primărie. 

„Îi cunosc pe toți șmecherii, pe toți afaceriștii care vin la Primărie, dar îi cunosc și pe oamenii onești care muncesc acolo. Nu am de gând să mă implic în scheme dubioase și nu voi tolera corupția în Primărie”, a dat asigurări Diacov.

Alegerile locale vor avea loc la 20 octombrie.