IVAN DIACOV: VREAU SĂ PUN MÂNA PE LOPATA ȘI SĂ RÂNESC TOT „GUNOIUL” DIN PRIMĂRIA CHIȘINĂU

03 Octombrie 2019 1.102

Candidatul „Partidului Nostru” pentru funcția de primar general al Chișinăului, Ivan Diacov, s-a declarat sigur că știe cum poate fi eliminată corupția din Primărie și cum pot fi distruse schemele ilicite în care sunt implicați funcționari din municipalitate. 

Afirmații în acest sens au fost făcute, aseară, într-o emisiune de dezbateri electorale, la postul TV8. 

„Eu nu sunt politician, eu vreau să pun mâna pe lopată și să rânesc tot gunoiul din Primărie”, a spus candidatul PN, precizând că nu se va avânta în lupte politice. 

Cu anii, la Primărie s-au format mai multe scheme care au pompat banul public în buzunarele cuiva, iar eu îmi propun să readuc acești bani în buget și să nu mai fie admis așa ceva, a declarat Diacov. 

Ivan Diacov a spus că în cariera sa de procuror a examinat și documentat mii de petiții ale cetățenilor, astfel că știe cum funcționează Primăria și subdiviziunile acesteia. 

În contextul insinuărilor referitoare la Renato Usatîi, Ivan Diacov a declarat că dacă se va demonstra cu probe că acesta „a furat măcar un leu de la poporul moldovenesc”, el este hotărât să-și retragă candidatura. 

Diacov a mai spus că nu este membru de partid, dar se mândrește cu faptul că este sprijinit  în alegerile locale de echipa „Partidului Nostru”. 

Ivan Diacov și echipa PN pentru CMC s-a lansat în campania electorală în 19 septembrie. Pentru alegerile locale din 20 octombrie, în buletine de vot, Ivan Diacov va figura cu nr.16.