Ivan Diacov: Primăria nu așteaptă programe electorale, dar lucruri concrete; în primul rând voi eradica corupția

28 Septembrie 2019 856

Candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ivan Diacov susține că administrația locală nu are nevoie de programe electorale, care de care mai frumoase, cum se întrec să facă unii candidați. În administrația locală este nevoie de lucruri concrete, accentuează candidatul, menționând că primul lucru pe care îl va face va fi să distrugă schemele de corupție care duc la pierderi egale cu două bugete anuale ale municipiului.

Ivan Diacov a arătat că mulți dintre contracandidații săi nici măcar nu au idee ce înseamnă Primăria Chișinăului, considerând că e vorba doar de clădirea din centru.  „Îi urmăresc pe oponenți. În special unul care promite că mâine va face totul. Nu e chiar așa. La primărie trebuie să lucrezi. Ei cred că Primăria înseamnă doar clădirea din centru”, a declarat Diacov, arătând astfel nivelul de pregătire al oponenților săi.

În acest sens, el a arătat că problemele nu vor fi rezolvate cu programe electorale bine pregătite și promovate peste tot. Este nevoie de acțiuni. Iar prima sa prioritate va fi stârpirea corupției din administrația locală.  „Primul lucru pe care îl voi face va fi eradicarea corupției. Corupția din administrația locală reprezintă două bugete municipale anuale”, a menționat Ivan Diacov.

Candidatul Partidului Nostru a vorbit în acest sens și despre mișmașurile din domeniul corupției, inclusiv cu implicarea judecătorilor, iresponsabilitatea factorilor de decizie în privința asigurării alimentării copiilor în grădinițe și școli, distrugerea patrimoniului istoric, etc.

„Sunt singurul care merg în primărie nu să fac politică. Voi lua lopata și ciocanul și voi lucra. Știu toate problemele, știu oamenii din administrația locală care pur și simplu fac rău, știu cine sunt corupții, știu metodele prin care fură bunurile și banii din buget”, a dat asigurări candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al Capitalei, Ivan Diacov.

El a precizat că nu vine la Primărie ca să se îmbogățească, pentru că se consideră un om împlinit, dar vrea să facă ceva pentru oraș, ca în el să poată locui nepoții săi și generația de vârsta acestora.