Ivan Diacov: Usatîi are un profil moral în regulă. Imaginea negativă i-a creat-o guvernarea precedentă

09 Octombrie 2019 957

Candidatul Partidului Nostru la șefia Capitalei, fostul procuror, Ivan Diacov susține că „profilul moral” al lui Renato Usatîi „este în regulă”, spunând că imaginea negativă a fostului primar de Bălți a fost creată de regimul Plahotniuc.

Întrebat, aseară, la dezbaterile de la postul de televiziune Pro Tv Chișinău, dacă nu-l incomodează asocierea cu Renato Usatîi, Ivan Diacov a declarat că „profilul moral” al liderului PN este „în regulă”, iar imaginea negativă a fost creată de puterea precedentă.

Toți spun că odiosul Plahotniuc a făcut mult rău țării, dar nu e bine că nu recunoaștem că i-a făcut rău și lui Usatâi, a sugerat Ivan Diacov.

„Am declarat și mai declar că dacă cineva îmi dovedește că Usatîi a furat un leu de la popor, eu mă retrag din campanie”, a menționat Diacov.

Ivan Diacov a spus că a acceptat să candideze pentru Primăria Chișinău, deoarece are toate calitățile unui administrator de oraș, cu atât mai mult cu cât a monitorizat activitatea Primăriei timp de aproape două decenii și cunoaște din interior cum funcționează instituția.

„Vin să scot corupția din Primărie”, a declarat Ivan Diacov, menționând că are soluții concrete pentru problemele Chișinăului.

El a accentuat în cadrul emisiunii că este singurul candidat apolitic.

„Nu vin să fac politică, ci vin să mătur „gunoiul” din primăria Chișinău„, a spus candidatul PN.

Ivan Diacov figurează cu numărul 16 în buletinul de vot. El nu este membru de partid și s-a lansat, alături de echipa PN pentru CMC, în campania electorală în 19 septembrie.