Anunţ al “Partidului Nostru”

30 Iulie 2016 716

Primăria municipiului Chișinău s-a adresat către liderii orășelului de corturi „Orășelul Moldovei” din fața Parlamentului Republicii Moldova cu rugămintea de a le oferi posibilitatea de a repara și amenaja segmentul de bd. Ștefan cel Mare unde sînt amplasate corturile.

În urma analizării acestei solicitări, „Partidul Nostru” a luat decizia de a permite desfășurarea lucrărilor de reparație, stopînd temporar activitatea orășelului corturilor. Amenajarea orașului este un lucru important, independent de luptele politice, iar reparația bulevardului principal al capitalei trebuie să aibă loc.

Aducem mulțumiri enorme și plecăciuni în fața tuturor activiștilor și susținătorilor „Partidului Nostru”, tuturor cetățenilor care au asigurat activitatea „Orășelului Moldovei”. Cuvinte alese de mulțumire transmitem celor care continuă să rămînă în corturi și astăzi.

Totuși, dacă puterea speră că concomitent cu acordul protestatarilor de a da curs solicitării administrației orașului înseamnă că protestele vor înceta, le spunem capilor regimului că greșesc amarnic. Solicitările noastre rămîn aceleași: dizolvarea Parlamentului, desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și eliberarea Moldovei din starea de „stat capturat”.
Orășelul de corturi „Orășelul Moldovei” din fața clădirii Parlamentului RM, instalat de activiștii „Partidului Nostru” pe 24 septembrie 2015, a devenit deja un simbol al protestului continuu al întregului popor moldovenesc împotriva puterii criminale și antidemocratice.

Cel mai important ce am reușit noi să obținem în acest răstimp este consolidarea nemulțumirii poporului și să-l canalizăm spre un flux organizat, să acumulăm o experiență prețioasă de protest continuu. Orășelul a văzut în tot acest timp și cordoane de poliție, și „alerte cu bombă”, și căderea lui Vladimir Filat. Și doar grație acestei forțe puternic organizate, protestatarii au reușit să anuleze planurile „coordonatorului” principal al regimului de guvernare, Plahotniuc, care încerca să conducă Guvernul Moldovei.

Activiștii și susținătorii „Partidului Nostru” rămîn și în continuare pe poziția de a continua și spori activitatea protestatară. Noi continuăm pregătirea pentru o nouă etapă a luptei protestatare împotriva regimului banditesc de guvernare.