TOȚI DEMNITARII ȘI FUNCȚIONARII DIN ȚARĂ TREBUIE LIPSIȚI DE IMUNITATE

25 Martie 2021 2.407

Declarația Partidului Politic “Partidul Nostru”
Solicitarea procurorului general în plenul Parlamentului de ridicare a imunității a doi deputați, suspectați de comiterea unor infracțiuni, a atras din nou atenția societății asupra problemei inviolabilității, de care se bucură nu doar parlamentarii, dar și o serie de persoane cu funcție de demnitate publică.
Astăzi, într-o formă sau alta, de imunitate se bucură șeful statului, deputații, judecătorii, angajații Băncii Naționale, auditorii Curții de Conturi, membrii Plenului Consiliului Concurenței. Privilegiile oferite onor persoane care se consideră superioare restului cetățenilor le provoacă acestora din urmă dezgust și dorința restabilirii dreptății.
“Partidul Nostru” s-a pronunțat întotdeauna pentru lipsirea de orice fel de imunitate, pentru aplicarea lustrației față de funcționarii corupți și pentru înăsprirea pedepsei penale în cazul infracțiunilor de corupție.
Astăzi, reconfirmăm această poziție principială. Inviolabilitatea deputaților și persoanelor cu funcție de demnitate publică trebuie anulată, indiferent de statutul acestora. Oamenii onești, care respectă legea și își onorează obligațiunile nu au nevoie de imunitate.

Chișinău, 25 martie 2021