(VIDEO) ILIAN CAȘU LA CONFERINȚA POST-ELECTORALĂ, ORGANIZATĂ DE CEC: MĂ TEM CĂ DUPĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE VOM DISCUTA DESPRE ACELEAȘI RECOMANDĂRI

20 Decembrie 2019 1.202

În timpul campaniei electorale, partidele politice de opoziție și cele aflate la putere se află pe poziții diferite.  Despre aceasta a vorbit Ilian Cașu, membrul Partidului Nostru Chișinău la conferința post-electorală organizată de Comisia Electorală Centrală cu tema „Consolidarea capacităților instituționale ale organelor electorale din Republica Moldova”.

În adresarea sa către participanții la eveniment, Cașu a subliniat două probleme importante, una dintre care se referă la utilizarea ilegală a resurselor administrative.

„Din perspectiva unui partidul de opoziție, văd că se vorbește foarte mult despre recomandările privind utilizarea resurselor administrative. Dar ideea este că, în timpul alegerilor, partidele de opoziție, așa cum arată practica, nu sunt la același nivel cu partidele de guvernământ”, a spus Cașu.

A doua problemă enunțată de politician este este că partidele politice nu declară adevăratele cheltuieli financiare pe care le suportă în campania electorală.

“În timpul alegerilor locale, cred că fiecare cetățean a văzut că Chișinăul și Bălțiul au fost inundate cu publicitate electorală de către socialiști. Cu toate acestea, doar o parte din costuri a fost declarată”, a afirmat Cașu, care a dat drept exemplu un caz din Cantemir, unde există un singur panou pe care poate fi afișată publicitatea electorală. 

Pe o parte a billboard-ului a fost lipită afișa Partidului Nostru, pentru care s-a achitat 8.100 lei, iar pe verso, afișa PSRM, cu prețul de doar 161 de lei.

În concluzie, Cașu și-a exprimat îngrijorarea că situația nu se va schimba până la alegerile prezidențiale: „Mă tem că ne vom întâlni din nou după alegerile prezidențiale și vom continua să discutăm aceleași recomandări.”