ILIAN CAȘU: ÎNTR-O CURTE DE BLOC DIN SECTORUL BUIUCANI NU SE AMENAJEAZĂ TEREN DE JOACĂ PENTRU CĂ LOCATARII NU VOTEAZĂ “CORECT”

09 Ianuarie 2020 1.736

Deja de un an, peste 200 de copii din curtea blocului de locuit de pe strada Sălcuța 16, sectorul Buiucani, stau fără teren de joacă. Alarma o bate membrul Partidului Nostru Chișinău, Ilian Cașu într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

“Ne aflăm acum în curtea unui bloc de locuit de pe strada Sălcuța 16, din sectorul Buiucani. În urmă cu un an de zile, șeful direcției locativ-comunale, Ion Burdiumov a promis un teren de joacă din bani municipali. E un an de atunci, au fost adunate semnături, făcute demersuri. Au locatarii și scrisoare oficială de la Burdiumov, dar până la Ivan Ceban și după Ivan Ceban, terenurile de joacă, în mod criminal, sunt împărțite după criterii politice și iată aici la Sălcuța 16, vreo 200 de copii nu pot beneficia de un teren de joacă amenajat din banii municipiului Chișinău. Dar cel mai criminal în această situație este faptul că acești oameni nu primesc teren de joacă pentru că nu votează cu Partidul Socialiștilor al lui Dodon și Ceban. Este un exemplu clar când banii se distribuie pe criterii politice”, a spus Cașu.
În videoclipul său, Cașu a mai vorbit despre curtea de pe strada Florilor 30/1, din sectorul Râșcani, acolo unde un dezvoltator a distrus locul de joacă noaptea. După ce locatarii au început să se plângă, primarul Ion Ceban a instalat un nou teren, dar din banii municipali. Deși, corect era să oblige dezvoltatorul să facă acest lucru.

„Este bine că în această curte a apărut un loc de joacă, dar încă nu știm ce nivel de calitate are. Vă reamintesc, Ceban a promis că va obliga patronul firmei să repare terenul de joacă. Nu l-a deranjat însă și a ales să redreseze situația din bani municipali”, a adăugat Cașu.