Mesajul de suflet al liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, transmis de Ilian Cașu, localnicilor din Dezghingea, Găgăuzia, cu ocazia sărbătorii Casîm

08 Noiembrie 2019 1.210

Au sărit scântei din tălpile dansatorilor prezenți la sărbătoarea Casîm, în satul Dezghingea din Găgăuzia, care simbolizează finalizarea lucrărilor de câmp și pregătirea pentru iarnă.

Voia bună a fost condimentată cu bucate pe potrivă, nelipsit fiind vinul de calitate și mielul la proțap. Alături de localnici, în această zi însemnată de sărbătoarea Sfântului Dumitru, a fost și Ilian Cașu, membru al Partidului Nostru.

Politicianul și-a început discursul de felicitare cu un salut în limba găgăuză, fapt care i-a impresionat pe oameni. Reacția lor spune totul și a fost surprinsă în imagini video, postate de Ilian Cașu pe Facebook. 

Ilian Cașu le-a transmis oamenilor urări de bine din partea liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi și a întregii echipe a formațiunii politice, care a oferit satului Dezghingea cel mai tânăr primar din autonomie și al doilea cel mai tânăr din țară.

“Aveți un primar tânăr, născut în acest sat. Un primar pe care-l doare inima pentru oamenii de aici. Sunt convins că Vasile va reuși să facă tot ce și-a propus. Renato Usatîi și Partidul Nostru îi vor oferi tot sprijinul necesar”, a spus Ilian Cașu.

La alegerile din 20 octombrie, satul Dezghingea l-a ales pe candidatul Partidului Nostru, Vasile Capsamun cu aproape 58% din voturi.

În autonomia găgăuză, Casîm este una dintre sărbătorile preferate de oameni. În această zi familiile se reunesc în jurul meselor festive, fac totalurile anului, cântă melodii populare.