Ilian Cașu despre decizia Curții de Apel cu privire la Năstase: „Miroase puternic și apăsat a stat capturat”

09 Octombrie 2019 894

Decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău cu privire la validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase în rezultatul alegerilor locale anticipate de anul trecut este una dubioasă și un semnal că justiția țării a trecut din subordinea lui Plahotniuc în cea a lui Dodon.

„Miroase puternic și apăsat a stat capturat”, a declarat Cașu într-o emisiune la TVR Moldova.

Potrivit lui Cașu, chiar și copii de la grădinițele din Chișinău înțeleg că această decizie nu a fost luată deloc întâmplător acum.

„Decizia favorizează candidatul puterii, iar în R. Moldova dacă ești la putere ți se permite totul”, a declarat consilierul municipal Ilian Cașu, vicepreședintele  Partidului Nostru .

„Vedem această părtinire a justiției către putere. Este un lucru alarmant și deranjant”, a menționat Ilian Cașu.

Aseară, Curtea de Apel Chișinău a casat, la aproape un an și jumătate, hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a fost invalidat scrutinul local din 20 mai și 3 iunie 2018 în Chișinău. Curtea de Apel a confirmat rezultatele scrutinului prin care Andrei Năstase, liderul Partidului DA, a fost ales primar.

Decizia poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

În turul doi de scrutin al alegerilor locale anticipate din 2018, Andrei Năstase a obținut 52,57% în fața socialistului Ion Ceban pentru care au votat 47,43% dintre alegători.