Ilian Cașu: În Moldova democrația poate fi salvată numai prin alegeri anticipate

27 Decembrie 2019 2.159

Democrația moldovenească are nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Despre aceasta a declarat membrul Partidului Nostru, Ilian Cașu, la emisiunea «Dialog» de la postul de televiziune BTV.

Politicianul consideră că actuala putere nu face nimic pentru a soluționa problemele oamenilor din Moldova si nici macăr nu încearcă să facă ceva în acest sens.

«Democrația moldovenească are nevoie cu siguranță de alegeri parlamentare anticipate. Trebuie eliminat și acest prostesc sistem mixt de vot al lui Dodon si Plahotniuc, reprezentat acum în Parlament printr-o pseudo-coaliție între socialiști și democrați. Ei nu fac nimic pentru a rezolva problemele oamenilor de rând și nu fac nimic pentru a urma dictatura legii. Aceleași interese mafiote le vedem în anumite sectoare ale economiei, exact așa cum se întâmpla pe timpul lui Plahotniuc. Acest lucru nu poate continua la nesfârșit», a declarat Cașu.

În timpul emisiunii, Cașu a mai spus ca legea, care îi impune moldoveni sa restituie banii furați din băncile moldovenești, trebuie anulată.

«Este foarte important să cerem abrogarea legii care pune pe umerii oamenilor sarcina restituirii banilor furați. Am văzut cum democrații și „dodonii” au refuzat să abroge această lege, element extrem de important pentru moldoveni, de altfel», a conchis Ilian Cașu.