Ilian Cașu: Procesul de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate a ajuns în impas pentru că Maia Sandu nu a luat la timp decizia corectă

02 Martie 2021 1.488

Procesul de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate au ajuns în impas pentru că Maia Sandu nu a luat la timp decizia corectă. O spune Ilian Cașu, unul dintre liderii Partidului Nostru. În opinia politicianului, pentru dizolvarea actualului Parlament, șeful statului nu trebuia decât să semneze un decret în baza articolului 2 din Constituție, a Declarației din iunie 2019 cu privire la statul capturat și a Declarația din 9 iulie 2020 cu privire la condamnarea traseismului și a corupției politice, așa cum propunea și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. 

Cetățenii, societatea l-au văzut pe Dodon îndrăzneț, prins la curaj, în limbajul politic moldovenesc – un pic borzîi, pentru că el profită, în stilul său caracteristic, de strategia pe care a ales-o Maia Sandu de la victoria în turul doi a alegerilor prezidențiale, Dodon și alianța penalilor fluturând drapelul “respectăm litera Constituției”, însă în spatele acestui drapel, Dodon și cu prostituatele, hoții și bandiții s-au întărit, au făcut vizite în Ciprul de Nord, au fost la Moscova, au fost la Istanbul, s-au regrupat și au început a pune condiții. În viziunea Partidului Nostru și a lui Renato Usatîi trebuia, imediat după victoria zdrobitoare în turul doi a alegerilor prezidențiale – un decret al președintelui Sandu în baza: 1. Articolului 2 din Constituție, 2. Declarației din iunie 2019 cu privire la statul capturat, Declarația din 9 iulie 2020 cu privire la condamnarea traseismului și a corupției politice și în felul acesta se mergea pe anticipate”, a declarat Ilian Cașu la emisiunea Ora Expertizei de la Jurnal TV. 

Politicianul a mai spus că în lipsa voinței politice nu se va ajunge nicăieri.

 “În opinia noastră este nevoie urgent de voință politică pentru că ăștia din bordelul politic, alianța penalilor nici gând n-au să respecte Constituția și niciodată nu au jucat după regulile constituționale, pentru că ei sunt cuibăriți în Parlament după sistemul mixt Plahotniuc Dodon, care înseamnă corupție politică, dar așa noi nu ajungem niciunde.”