Ilian Cașu: Partidul Nostru se află în formă maximă. Suntem gata să facem față oricăror bătălii politice

11 Septembrie 2020 1.965

Cetățenii Republicii Moldova s-au săturat de președintele Igor Dodon, care nu ține cont de nevoile oamenilor și se gândește doar la confortul personal și al apropiaților săi. De aceea, acesta va fi taxat dur la alegerile din 1 noiembrie. Este opinia unuia dintre fruntașii Partidului Nostru, Ilian Cașu, expusă în cadrul emisiunii ”Dialog” de la postul de televiziune BTV. Cașu a menționat că formațiunea pe care o reprezintă se află în formă maximă și este sigură de succes nu doar la prezidențiale, ci și la alegerile parlamentare anticipate, care sunt inevitabile.
Potrivit lui Ilian Cașu, Dodon înțelege că poate câștiga al doilea mandat doar fraudând scrutinul. Iar pentru a avea alegeri libere și corecte, este nevoie de o mobilizare a tuturor concurenților electorali.
”Dodon poate rămâne la putere doar fraudând alegerile. Partidul Nostru are o bună experiență și știe cum poate fi prevenită falsificarea voturilor. Dacă vă amintiți, la alegerile locale din 2018, formațiunea noastră s-a mobilizat exemplar și am avut observatori la toate secțiile de votare din municipiul Bălți. Atunci, nu i-am permis trio-ului Plahotniuc-Șor-Dodon să se ocupe cu transportarea cetățenilor la secții de votare sau cu alte chestii murdare. Ne-am asumat noi rolul de a preveni fraudarea scrutinului și ne-a reușit acest lucru, deoarece candidatul Partidului Nostru, Nicolai Grigorișin, a câștigat din primul tur. Ținând cont de felul în care ne-am mobilizat la colectarea semnăturilor în susținerea lui Renato Usatîi, sunt convins că vom fi la fel de activi și în timpul campaniei electorale, dar și în ziua alegerilor, pe 1 noiembrie. Vreau să menționez că acum Partidul Nostru se află în formă maximă. Din 2014, de când Renato Usatîi a inițiat acest proiect, am trecut prin multe și acum suntem gata să facem față oricăror bătălii politice. Sunt sigur că și unii concurenți de-ai noștri la fel se vor mobiliza și nu vom permite să ni se fure voturile”, a declarat Ilian Cașu.
În opinia lui Cașu, însuși Igor Dodon nu mai crede în șansele sale, dar se vede obligat să meargă în alegeri pentru a le asigura o viață luxoasă acoliților săi.
”Igor Dodon nu crede în șansele sale la alegeri, de aceea nu s-a prezentat primul la CEC pentru a depune actele. Mai mult, a intrat prin ușa din spate, însoțit de o grămadă de bodyguarzi. Dodon înțelege că nu are șanse, pentru că s-a discreditat, nu a fost un președinte pentru oameni, cum îi place să spună. În mandatul său a fost preocupat doar de confortul personal. Dacă analizăm ce a realizat, constatăm că și-a făcut reparații în casa părintească de la Sadova, reparații de lux la reședința de la Condrița și, cu susținerea partenerilor turci, o mega-reparație a clădirii Președinției. Chiar și așa, Dodon vrea să obțină al doilea mandat, pentru că dacă în primul a avut grijă să-și asigure propriul confort, sunt convins că acum se va ocupa de luxul și bunăstarea celor din anturajul său. Adică, iarăși nu va face nimic pentru popor”, a concluzionat Cașu.
Fiind întrebat de către moderatoarea emisiunii ce probleme abordează oamenii în timpul întâlnirilor cu reprezentanții Partidului Nostru, Ilian Cașu a menționat că cetățenii sunt nemulțumiți nu doar de activitatea șefului statului, dar și a deputaților. De aceea, imediat după scrutinul prezidențial, formațiunea condusă de Renato Usatîi va insista pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.
”Actualul Parlament este un produs al sistemului mixt, propus de tandemul criminal Plahotniuc-Dodon. Acel sistem a fost aprobat în 2017 special pentru a dezvolta corupția politică în circumscripțiile electorale și a-i permite lui Plahotniuc și Dodon să rămână la putere. De aceea, acest Parlament nu are nimic comun cu democrația și interesele cetățenilor. El nu este unul legitim și s-a discreditat complet. Într-un an și jumătate de așa zisă activitate, deputații au reușit doar să-și majoreze salariile. Apropo, mai primesc câte 6000 de lei pentru deplasările în teritoriu la întâlnirile cu alegătorii. Au primit acești bani și în perioada pandemiei, deși aceste întâlniri nu au avut loc, pentru că oamenii stăteau în carantină. Acest Parlament a devenit un bazar, în care deputații se vând și se cumpără. Legislativul nu mai este pilonul democrației moldovenești, cum ar trebui să fie. De aceea, avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Atât Partidul Nostru, cât și liderul formațiunii, Renato Usatîi, suntem convinși că aceste alegeri vor avea loc după scrutinul prezidențial. Auzim această dorință și din discuțiile cu oamenii. La fel ca și președintele țării, deputații sunt slugi ale poporului și legile pe care le adoptă trebuie să slujească intereselor cetățenilor acestei țări. Nu putem spune acest lucru despre actualii parlamentari, care nu mai reprezintă poporul. Necesitatea alegerilor anticipate este una iminentă. De aceste alegeri au nevoie cetățenii Moldovei, are nevoie democrația din Moldova”, a conchis Ilian Cașu.