Ilian Cașu: În scuarul Parlamentului avem Articolul 2 din Constituție – puterea aparține poporului

03 Decembrie 2020 1.773

“În scuarul Parlamentului avem Articolul 2 din Constituție – puterea aparține poporului”, este mesajul cu care a ieșit unul dintre fruntașii Partidului Nostru, Ilian Cașu, în fața mulțimii din scuarul Parlamentului.
“Moldova este în prag de revoluție. Bandiții, hoții vor în continuare să fure cetățenii. Noi, cetățenii nu mai vrem să fim furați. Astăzi, nu-i pur și simplu despre cine controlează SIS-ul. Astăzi, în scuarul Parlamentului este Articolul 2 din Constituție – puterea aparține poporului. Noi suntem poporul!”, a spus Ilian Cașu. El a adăugat că protestul este singura armă care le-a rămas oamenilor pentru a lupta cu fărădelegile hoților și corupților de la putere.
“Nouă nu ne-a rămas absolut nimic decât protestul. Ei nu înțeleg, kuliokul și prostituatele sale fac și desfac alianțe, nu contează cum se numește coaliția lui Dodon cu Șor. În fiecare zi, ăștia ne fură și ne sperie că anticipatele costă bani. Dar ei ne fură atât de mult cât ar costa o zi de anticipate. Să nu credeți că ei s-au săturat de furat. Am avut alegeri prezidențiale la care majoritatea cetățenilor au spus: afară prostituatele politice. Kuliokul se joacă în continuare cu focul. Afară!”, a spus Ilian Cașu și a adresat oamenilor și un mesaj în limba rusă.
“Acest protest aparține cetățenilor Republicii Moldova, este un protest cetățenesc. Am văzut că oameni se mobilizează pe rețelele de socializare și continuă să se alăture acestui protest. Asta este adevărata democrație moldovenească, asta înseamnă Articolul 2 din Constituția Republicii Moldova – puterea aparține poporului”, a adăugat Cașu.
Totodată, el a îndemnat cetățeni să fie uniți în continuare, să nu se lase dezbinați pe criterii politice de etnie sau limbă.
“Acest protest nu este despre politicieni și partidele politice și nici despre cum se numește limba pe care o vorbim. Acest protest nu este despre geopolitică pentru că prostituatelor politice le e totuna cum se cheamă limba sau cum trebuie să se dezvolte țara. Pentru ei tot ce contează e să fure. De asta noi spunem NU prostituatelor politice. Am boțit kuliokul în 1 și 15 noiembrie, iar acum o să facem al doilea pas – boțim bordelul politic, iar mesajul poporului moldovenesc este foarte și foarte clar – marș din Parlament! Jos mafia! Jos hoții!”, a spus în încheiere Ilian Cașu.
Amintim că și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale că acest scrutin a constituit pentru el doar un mijloc de a atinge principalul scop – dizolvarea celui mai corupt parlament din istoria Republicii Moldova și organizarea unor alegeri parlamentare anticipate. Renato Usatîi afirmă că Legislativul trebuie și poate fi dizolvat în baza Articolului 2 din Constituție, care spune că “Suveranitatea naţională aparţine poporului Republicii Moldova”, ceea ce înseamnă că la cererea cetățenilor, președintele ales poate semna un decret în acest sens. Iar la protestul de astăzi, cetățeni cer tocmai acest lucru – dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova.