Ilian Cașu, în alertă din nou, după ce S.A.“Franzeluța” continuă să vândă colacii cu 75 de bani mai scump

23 Decembrie 2019 1.109

S.A.“Franzeluța” a renunțat doar la unele majorări de preț. Colacii se vând în continuare cu 75 de bani mai scump. O spune Ilian Cașu, membrul Partidului Nostru Chișinău, cel care a bătut alarma după ce au fost afișate prețuri mai mari pentru trei tipuri de pâine și care continuă să monitorizeze situația.

Cașu a spus într-un live pe Facebook că S.A.“Franzeluța” a renunțat doar la majorarea pentru pâinea “Dacia”, “Dacia feliată” și “Borodinskii”, nu și la cea făcută pentru colaci. Totodată, politicianul cere autorităților să publice cifrele care arată că Belarusul vinde într-adevăr mai scump făina de secară, așa cum invoca S.A.“Franzeluța”.

“Cu cât exact s-a scumpit făina de secară din Belarus, care a determinat majorarea prețurilor pentru pâine. Noi ne-am uitat foarte atent la fluctuațiile de cereale la burse și acolo dacă se observă vreodată o majorare de 0.5%. Aici avem majorarea la pâine cu cu tocmai 11%. Bănuim că pâinea de secară se cumpără în baza unui acord interguvernamental RM – Belarus unde prețul ar trebui să fie unul rezonabil. Ceea ce ne face pe noi cetățenii să credem că majorarea prețului pâinii din cauza scumpirii făinii de secară din Belarus este o minciună și o hoție ordinară a celor de la S.A.“Franzeluța”, dar nu fără responsabilitatea celor de la putere: Chicu și Dodon, care conduce un partid de stânga și care spune că este axat pe politicile sociale. Nici nu a ajuns bine PSRM la putere că s-a și apucat să majoreze prețul pentru pâine, ceea ce este un act criminal. Patru zile la rând, de pe 16 până pe 20 decembrie, Î.S Franzeluța a colectat prin prețuri majorare câte 60 de bani de la cetățenii RM, care au cumpărat această pâine. Întrebarea noastră este unde-s banii? Ce a făcut S.A.“Franzeluța” cu banii pe care i-a estorcat de la cetățenii RM prin prețuri mai mari?”, întreabă Cașu, convins că situația poate constitui subiectul unei anchete a procurorului general.

Amintim că recent, S.A. “Franzeluța” a majorat prețurile pentru trei tipuri de pâine și colaci, decizie motivată prin creșterea costului de import al făinii de secară. Întreprinderea nu preciza din ce motiv a decis să revină la prețurile vechi și doar anunța că va acoperi cheltuielile din propriile surse.