Ilian Cașu către SIS, Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, CNA, MAI și ANI: De ce nu investigati culoarele Parlamentului

02 Februarie 2021 1.558

 

Unul dintre fruntașii Partidului Nostru, Ilian Cașu a făcut o adresare către SIS, Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, CNA, MAI și ANI. El întreabă într-o postare pe Facebook de ce nu se investighează ceea ce se vorbește deschis pe culoarele Parlamentului și anume că deputații moldoveni se vând cu sume uriașe de bani. În opinia politicianului, aceste afirmații constituie un motiv serios pentru inițierea unei anchete penale, pentru că astfel de acte de corupție prezintă un risc enorm la adresa securității țării.

Culoarele parlamentului. Acolo zice Candu ca se vorbește deschis și intens despre sumele uriașe cu care se vând deputații ca harbujii la piața: cu 100,000.00 euro, 250,000.00 euro, 500,000.00 euro și chiar 1 milion euro. Despre asta public a vorbit și шашлыкарул de la Florești, Nichiforciuc, și Monica Babuc, iar vreo 10 socialiști de-ai lui Dodon și plângeri la procuratura au depus in iunie 2020. O astfel de corupție in parlament prezintă un risc enorm la securitatea statului Republica Moldova. In acest sens, întrebare către SIS, Procuratura Generală, Procuratura Anti-Corupție, CNA, MAI & ANI: de ce nu investigati culoarele?“, întreabă Cașu pe Facebook.

De la primele declarații de cumpărare a deputaților nu a fost pornit niciun dosar penal. Asta deși, odată cu trecerea unor parlamentari dintr-un patid în altul, creșteau substanțial și averile acestora.

Detalii, într-o investigație anticorupție.md