USATÎI, DESPRE CAMPANIA DE PR NEGRU LA COMANDA LUI DODON: BĂLȚENII SUNT IMUNI LA PROPAGANDĂ

18 Octombrie 2019 873

Partidul Socialiștilor și Igor Dodon au lansat, în special în ultimele zece zile, o amplă campanie de dezinformare și de denigrare a liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, depășind toate limitele și folosind cele mai murdare tehnologii, dar și toate resursele posibile administrative și media, a declarat Usatîi în această seară într-un live pe Facebook

El s-a referit în special la ultimele materiale propagandistice apărute în unele instituții de presă din Rusia, dar și la „acțiunea de PR” de vineri – clonarea ziarului Partidului Nostru de PSRM.

„Astăzi, când oamenii au așteptat schimbări la Bălți și în toata țara, a început propagarea minciunii. Deviza mea de viață este Puterea e în adevăr”, a amintit Usatîi.

El s-a arătat convins că în spatele acestor acțiuni stă Igor Dodon și acțiunile sale de PR de 2,5 milioane de dolari, despre care s-a scris și anterior. În acest context, Usatîi a dezvăluit că și unele persoane sus-puse de la Moscova îl compară pe Dodon cu Goebbels. „Un influent om din Rusia spunea că modelul ideologic al lui  Dodon  este Goebbels. El spunea că cel mai mare dușman al fiecărei propagande este educația. Unii ca Dodon au nevoie de un popor idiot. Nu avem așa ceva în Bălți și cu ce se vor sfârși toate tentativele voastre, veți vedea la 20 octombrie”, a arătat Usatîi.

El s-a arătat convins că bălțenii nu se vor lăsa amăgiți de propaganda lui Dodon și pentru că au deja imunitate la asemenea acțiuni. „Bălțenii au imunitate la propagandă pentru că a încercat și Plahotniuc timp de câțiva ani , dar nu i-a reușit”.

Renato Usatîi a anunțat că deja au fost oprite și duse la poliție câteva persoane care împărțeau materiale denigratoare la adresa sa, iar ofițeri de bună credință și adepții săi vor continua să facă raiduri pe străzi. „O să răspundeți în fața legii. Pentru fiecare lacrimă, pentru fiecare fărădelege, pentru fiecare panou publicitar pentru care ascundeți cheltuielile, pentru zoaiele pe care le-ați aruncat, o să vă pedepsească și bălțenii, dar și locuitorii altor orașe din țară”, a avertizat Renato Usatîi.

Totuși, a menționat Usatîi, ceea ce fac socialiștii la Bălți în această campanie nu și-a permis nici măcar Plahotniuc. „Ceea ce fac astăzi socialiștii nu și-a permis nici măcar Plahotniuc. Ei știu că nu pot să mă controleze, că ratingul „Partidului Nostru” este în creștere și vor să mă îngroape din punct de vedere politic. Și nu s-au zgârcit să-mi organizeze cea mai scumpă înmormântare din istoria Republicii Moldova”, a mai declarat liderul Partidului Nostru.

Liderul Partidului Nostru a explicat duritatea acestei campanii de PR negru prin frica pe care o are Dodon față de el, inclusiv, sau mai ales, în perspectiva alegerilor prezidențiale de la anul și pentru că el nu poate fi controlat. „Niciodată nu voi fi în buzunarul cuiva, mai ales al celor din afară. Chiar dacă voi fi cel mai bătut, cel mai urmărit, voi fi doar sluga poporului meu, robul poporului meu, dacă vreți. Dar niciodată nu voi fi ca unii politicieni”, a dat asigurări Renato Usatîi.