Guvernul “își trage” pavaj nou, iar pe cel vechi “îl donează” unei grădinițe. Cașu: Odată ce ați hotărât că cei mici merită pavaj uzat, fiți buni și cât mai urgent începeți repararea trotuarelor

14 Septembrie 2020 1.419

În timp ce majoritatea trotuarelor din Chişinău arată deplorabil, pavajul din faţa Guvernului, care era într-o stare destul de bună, este scos şi înlocuit cu altul nou. Autorităţile municipale au început încă din luna august să repare capital trotuarele de pe străzile Puşkin şi Bănulescu Bodoni, iar cu această ocazie au decis să schimbe şi pavajul din faţa clădirii Executivului. Locuitorii Capitalei consideră, pe bună dreptate, că autorităţile irosesc banii acolo unde nu este nevoie. Totodată, oamenii se întreabă cum va proceda Primăria cu pavajul uzat. Misterul a fost elucidat de către fruntașul Partidului Nostru, Ilian Cașu, care într-un live pe pagina sa de Facebook le demonstrează chișinăuienilor ce ”șmecherie” au pus la cale primarul Ion Ceban și echipa sa.

Astfel, vechiul pavaj va fi folosit pentru amenajarea curții grădiniței nr. 66 din sectorul Râșcani al Capitalei. Fost consilier municipal, Ilian Cașu cunoaște nu din auzite multitudinea de probleme care există la această instituție preșcolară. Încă înainte de începerea anului școlar el a bătut alarma, insistând ca autoritățile municipale să repare curtea grădiniței, care se află de ani buni într-o stare jalnică, punând în pericol sănătatea copiilor. Iată că Primăria a găsit ”soluția” cum să-i protejeze pe micuți.

”Sunt în curtea grădiniței nr.66. Despre această grădiniță am vorbit foarte mult în calitate de consilier municipal din partea Partidului Nostru, dar și după expirarea mandatului de ales local. Ultima data am făcut-o la 1 septembrie curent, când m-am referit la starea dezastruoasă a trotuarelor din curtea acestei instituții. Ca și majoritatea locuitorilor Capitalei, mă întrebam de ce Ion Ceban și managerii lui urbani scot pavajul bun din fața clădirii Guvernului și pun altul nou. Altă întrebare era unde va merge acest pavaj. Iată și răspunsul. În spatele meu sunt câteva camioane de pavaj. El se deosebește de cel pe care Ion Ceban i l-a instalat lui Ion Chicu. Ăsta este cel scos de pe strada Pușkin și descărcat aici, pentru a fi folosit la pavarea curții acestei grădinițe. În mintea lui Ion Ceban și a echipei sale, Ion Chicu merită pavaj nou, iar copilașii se pot mulțumi și cu cel folosit”, a spus Ilian Cașu.

În încheierea intervenției sale, el a venit cu un mesaj adresat Primăriei și Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău.

”Să nu vă dea în cap să puneți povara financiară a instalării acestuia pe administrația grădiniței sau, Doamne ferește, pe părinți. Bani în bugetul municipal sunt. Odată ce ați hotărât că copiii merită pavaj uzat, fiți buni și cât mai urgent începeți repararea trotuarelor pline de gropi la grădinița nr.66. Lucrările din preajma clădirii Guvernului pot să mai aștepte.”

Menționăm că reparaţia trotuarelor de pe străzile Puşkin şi Bănulescu Bodoni face parte dintr-un proiect amplu de modernizare a centrului istoric al oraşului. Totodată, pe fațadele a 10 edificii, inclusiv monumente arhitecturale, amplasate pe cele două străzi va fi montat iluminat decorativ. Costul total al proiectului se ridică la aproape 20 de milioane de lei. Banii au fost alocaţi din bugetul de stat, la solicitarea Primăriei Chişinău. Lucrările urmează să fie finalizate în data de 14 octombrie, de Hramul oraşului.