UN ECHIPAJ AL SERVICIULUI DE URGENŢĂ A FOST SOLICITAT SĂ INTERVINĂ LA CLĂDIREA JUDECATORIEI. JUSTIȚIA PLAHOTNIUCISTĂ IL OMOARĂ PE FELIX GRINCU

05 Octombrie 2017 18.025

În ciuda faptului că starea sănătății activistului arestat al „Partidului Nostru”, Felix Grincu continuă să se înrăutăţească și a multiplelor declarații făcute în acest sens din partea apărării, ședințele de judecată continuă în regim „non-stop”.

Activiștii care au venit miercuri, 5 octombrie, la clădirea judecătoriei pentru a-l susține pe Felix Grincu, arestat în urma unor acuzații false, au fost martorii intervenţiei unei echipe de la serviciul de urgenţă. Din informaţia oferită activiștilor, serviciul de urgenţă a fost solicitat pentru a preveni apariția unei crizei hypertensive la Grincu. Cu toate acestea, în loc să-l spitalizeze, „ambulanța” doar… l-a transportat înapoi în penitenciar.

Din cele relatate de activiști, pe 5 octombrie, lui Felix Grincu i-a fost măsurată tensiunea în fața clădirii judecătoriei, cu toate că a fost adus aici din penitenciarul nr. 13 deja cu tensiunea ridicată la 180/100. În timpul şedinţei de judecată, tensiunea a continuat să crească, medicamentele nu au ajutat, iar medicul de la serviciul de urgenţă care a sosit, a înregistrat o tensiune deja de 220/120, ceea ce reprezintă un indicator critic.
Potrivit avocaţilor lui Grincu, agravarea crizei hipertensive cu solicitarea serviciului de urgenţă pentru Felix Grincu se întîmplă a treia oară, însă autoritățile judiciare nu reacționează la apelurile apărării. În opinia lor, ritmul adoptat de instanță are un impact negativ asupra sănătății lui Felix Grincu, care este obligat să participe la ședințele de judecată de mai multe ori pe săptămână, uneori de mai multe ori pe zi. Avocații au solicitat o modificare a măsurii preventive, de cel puțin 4 ori, indicând starea precară de sănătate a clientului lor, dar instanța de judecată continuă să  susţină partea acuzării, acceptând cererile procurorului de prelungire a arestului.

Activiștii indignaţi au declarat că „justiția plahotniucistă îl omoară pe Felix Grincu” și și-au exprimat convingerea că acest linşaj juridic are drept scop intimidarea membrilor formațiunii politice de opoziție