Griţco: În Moldova nu există încredere în structurile naţionale

25 Ianuarie 2018 2.423

Cetăţenii Moldovei nu mai au încredere în structurile naţionale, prin urmare, sînt nevoiţi să-şi caute dreptatea, în speţă, la Consiliul Europei. Despre aceasta, la Strasbourg, au declarat vicepreşedinţii „Partidului Nostru” Ilian Caşu şi Elena Griţco.

Potrivit vicepreşedintelui „Partidului Nostru” Ilian Caşu, în doar cîteva zile, delegaţia a reuşit să aibă un şir de întrevederi cu un rînd de reprezentanţi ai Consiliului Europei.
„Am remarcat faptul că reprezentanţii Consiliului Europei sînt la curent, urmăresc, cunosc situaţia în Republica Moldova, din perspectiva încălcării normelor democratice”, a declarat Caşu.
În cadrul întîlnirilor, delegaţia „Partidului Nostru” a menţionat că starea lucrurilor din momentul ultimei lor vizite la APCE, a degradat considerabil.
„Noi vorbim despre moartea democraţiei în Republica Moldova. Aceasta nu corespunde nicidecum valorii fundamentale ale Consiliului Europei şi Uniunii Europene – democraţie fundamentală”, a adăugat Caşu.
În context, vicepreşedintele „Partidului Nostru” Elena Griţco a subliniat că vizita la Strasbourg a adus rezultate pozitive atît pentru delegaţie, cît şi pentru întreaga ţară.
„Problema Bălţiului, problema aleşilor locali şi problema dosarelor politice a primarului municipiului Bălţi, Renato Usatîi, vor fi examinate pe data de 2 februarie în cadrul Biroului autorităţilor locale şi după, în luna martie, în cadrul comitetului de monitorizare, unde vom fi ofcial invitaţi să participăm şi noi”, a subliniat Griţco.
Drept rezultat, vicepreşedinţii formaţiunii au subliniat că sînt nevoiţi să se adreseze structurilor internaţionale, întrucît nu au încredere în cele naţionale.
„Nimeni astăzi nu mai are încredere în structurile naţionale. Nu are încredere în Poliţie, nu are încredere în instituţia Parlamentului, Guvernului, nu are încredere în instituţia prezidenţială. Pentru că, nici preşedintele, garantul drepturilor cetăţenilor Republicii Moldova, nu a ieşit cu o declaraţie simplă în semn de susţinere a acestor consilieri”, a adăugat Griţco.
Amintim că delegaţia „Partidului Nostru” în componenţa vicepreşedinţilor Ilian Caşu şi Elena Griţco se află la APCE, unde desfăşoară un şir de întîlniri cu funcţionarii Consiliului Europei.