Consiliul de urbanism la Bălți: A construi pe unde cade și cum cade, mai mult nu se va putea

12 Mai 2016 794

A doua ședință a Consiliului municipal pentru urbanism a demonstrat tuturor: sfîrșitul construcțiilor haotice în capitala de nord a venit

 

Primarul de Bălți, Renato Usatîi a desfășurat a doua ședință a Consiliului municipal pentru urbanism din Bălți. „Unii au înțeles din start că a construi pe unde cade și cum cade, mai mult la Bălți nu se va putea”, a scris Usatîi pe pagina sa de pe Facebook. „Am respins, din nou, majoritatea proiectelor. Unii vor să instaureze în oraș o nouă benzinărie, alții – un centru de comerț la oprirea transportului public, al treilea – să ridice un complex locativ cu multe etaje cu o parcare minusculă. O mare rugăminte către investitori: Înțeleg tendința voastră de a reduce costurile, dar orașul are interesele sale care pentru mine sînt pe primul loc – așa că cu proiecte dubioase nu mai veniți. Veți pierde timpul în zadar. Solicitările le cunoașteți, dar pentru orice eventualitate le amintesc: amenajarea teritoriului aferent, locuri de parcare, design adecvat amplasării, niciun fel de benzinării în raza orașului și niciun fel de monștri de comerț în stații.

P.S. O temă aparte – parcurile. Solicitarea de construcții în parc pentru mine este egală cu o insultă. Cu cei care deja și-au construit ceva, primind cu acordul conducerii anterioare trecînd prin cele mai sincere și juste justiții moldovenești, ne vom lămuri, fiți convinși. Experiența Moscovei în lupta cu construcțiile ilegale o vom implementa la Bălți și în toată țara imediat cum vom modifica legislația.