Anul lui Usatîi la Bălți: Batem hoții și corupții așa cum o făcea Ștefan cel Mare

02 Iulie 2016 710

Exact acum un an, echipa „Partidului Nostru” și-a asumat responsabilitatea pentru municipiul Bălți. Acesta a fost un an dificil, dar și unul productiv”, a scris Usatîi pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook. Timp de 365 de zile am reușit să facem mai mult decît a fost făcut la Bălți în ultimii 25 de ani.

 

Anul este caracterizat de cuvîntul „premieră”. În premieră a început reparația și lărgirea drumurilor dintre blocuri, în premieră se curăță canalizarea pluvială, în premieră se amenajează zone pietonale pe magistrala principală a orașului – strada Ștefan cel Mare. La Bălți acum este cea mai bună și modernă tehnică comunală.
Cea mai bună sărbătorire a Zilei Independenței – a avut loc tot la Bălți. Ulterior, Bălțiul s-a transformat în capitala sărbătorilor de iarnă în Moldova. Tot aici a avut loc cea mai reprezentativă și grandioasă Zi a orașului. Bălțiul este prima localitate din Moldova care a semnat contracte adevărate și lucrative cu mari orașe rusești. Acestea sînt doar cîteva momente. Mai exact despre cum și ce s-a întîmplat în ultimul an în capitala de nord a țării – în ediția specială a ziarului nostru „Puterea e în adevăr”.

Toate acestea reprezintă elemente ale unei munci normale care trebuie să-i fie caracteristică oricărui primar din țară. Vom continua să facem asta efectiv și calitativ. Dar vreau să atrag atenția la o altă sarcină care a fost în fața noastră: a trebuit să învingem sistemul relațiilor corupte care a fost format la Bălți timp de mai mulți ani. Am reușit și acest lucru. Nimeni, niciodată, nu va putea spune că în Primăria din Bălți se dă mită, au loc tendere fictive, se vînd terenuri în centrul orașului fără licitație, permit pentru „otkat-uri” construcția oricărui monstru arhitectural, se încheie contracte cu infractori care se numesc drept concesionari, scot din piețe bani negri în sumă de milioane de lei lunar cu ajutorul unor intermediari…

Tot acest dezmăț corupt care a fost format la Bălți de hoți, care pretindeau a fi un fel de „beau-monde” local, s-a terminat. Și nu se va mai întoarce niciodată. Oricît ar încerca acești „comuno-democrați” să-mi păteze numele, de la asta ei nu vor deveni mai albi și pufoși. Timpul lor la Bălți a trecut irecuperabil. Aceeași soartă îi așteaptă în toată țara. Vom bate acești boieri cum făcea asta Ștefan cel Mare. Vreau ca ei să audă despre asta anume azi, de ziua comemorării marelui voievod moldovean.