Șeful administrației din Nijni Novgorod, către locuitorii din Bălți: „Vom prieteni între case!”

12 Iunie 2016 898

Să felicite orașul Nijni Novgorod cu ocazia împlinirii a 795 de ani de la întemeiere au venit delegații din orașele Jinan (China), Novi Sad (Serbia), Suhumi (Abhazia), Samara, raionul Sovietskii din Crimeea și orașul Bălți (Moldova), anunță postul de televiziune din Bălți, BTV, cu trimitere la serviciul de presă al Dumei orașului Nijni Novgorod.

Întîlnirea cu delegațiile oficiale ale orașelor înfrățite și orașele rusești, venite la sărbătoare, a devenit prima ceremonie oficială lansată de șeful administrației din Nijni Novgorod, Ivan Karnilin, în cadrul sărbătoririi Zilei orașului.

După cum anunță Agenția informațională regională a Guvernului regiunii Nijni Novgorod „Vremea N”, la întîlnirea cu participarea oaspeților din străinătate a avut loc semnarea acordului de înfrățire stabilit între Nijni Novgorod și municipiul Bălți. Acordul a fost semnat de Ivan Karnilin și primarul orașului Bălți, Renato Usatîi.

„Acum am sarcina de a relansa relațiile și să amintesc despre acele valori culturale care au unit orașele noastre. Semnarea acordului este un moment istoric. Sîntem frați mai mici și după vîrsta orașului, și după mărimea lui, dar vreau să știți că la 2000 de kilometri de Nijni Novgorod aveți prieteni adevărați”, a spus după semnarea acordului Renato Usatîi.

Ivan Karnilin a precizat că Bălțiul este al 13-lea oraș-înfrățit al orașului Nijni Novgorod.

„Vom stabili schimbul de delegații în domeniile cultural și sportiv. În domeniul educației deja avem progres – 50 de studenți din orașul Bălți vor veni la noi la studii, iar locuitorii din Nijni Novgorod se vor odihni în Moldova. Legăturile culturale și sociale vor dezvolta și relațiile economice. Acesta este un acord foarte bun. Sînt bucuros că ne-am ales cu încă un frate al orașului nostru. Să le urăm orașelor noastre colaborare bilaterală, schimburi bune și pentru ca toate cele bune să fie și îndelungate. Vom prieteni între case!”, a spus șeful administrației din Nijni Novgorod.

În acest an, relațiilor de înfrățire dintre Nijni Novgorod și orașul Novi Sad (Serbia) se împlinesc zece ani, iar cu Suhumi (Abhazia) – cinci ani. Mai mult, pe 11 iunie 2016 a fost semnat acordul de stabilire a parteneriatului cu raionul Sovietskii din Nijni Novgorod și raionul Sovietskii din Crimeea.

Oaspeții au fost salutați de reprezentantul MAE-ului rus în Nijni Novgorod, Seghei Malov. El a precizat importanța dezvoltării relațiilor internaționale și rolul deosebit de important de stabilire a relațiilor de înfrățire între Nijni Novgorod și orașele din alte țări. Ivan Karnilin a vorbit despre economia și cultura orașului, precum și despre pregătirea către Campionatul mondial de fotbal care va avea loc în 2018.

După întrevedere, reprezentanții delegațiilor străine și a orașelor rusești, însoțiți de șeful administrației din Nijni Novgorod și șeful administrației orașului Nijni Novgorod, Serghei Belov, au efectuat o excursie prin Kremlinul orașului, au vizitat expoziția tehnicii militare și au depus flori la monumentul întemeietorilor orașului, Iurii Vsevolodovici și episcopului Simon Suzdaliskii.

 

Primarul orașului Bălți este salutat de guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, Valerii Șanțev, și primarul orașului Nijni Novgorod, Ivan Karnilin